Dodik i Vučić na Kongresu socijalista u Beogradu: Dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba :: zoricakusmuk.info ::

Dodik i Vučić na Kongresu socijalista u Beogradu: Dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba


Osim Dodika, Kongresu kao gost prisustvuje i predsjednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić.

Prisutnima se prvo obratio i lider SPS Ivica Dačić, koji je svim prisutnima poželio dobrodošlicu i poseban pozdrav uputio Vučiću.
 
– Pozdravio bih posebnog gosta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vladimira Jokovića, Danijelu Đurović, Petra Đokića, Darka Banjca, naravno naše najbliže koalicione partnere – naveo je Dačić, pozdravljajući i predstavnike diplomatskog kora.
 
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba u kojem će morati dati jedinstvene odgovore i podići svoju integraciju na viši vrijednosni nivo, te da je osnovna politika Republike Srpske što veće povezivanje sa Srbijom.
 
– Dolazi vrijeme u kojem ćemo se baviti problemima, a ne nama samima, dati jedinstven nacionalni narodni odgovor na izazove koje Srbi kao narod imaju, bez obzira na kojim prostorima bili – rekao je Dodik, koji se kao gost obratio u Beogradu na kongresu Socijalističke partije Srbije.
 
Dodik je istakao da srpski narod treba da ostane izvan postojećih stigmatizacija i pokušaja da se Srbi i Srbija i Republika Srpska stave samo na jednu stranu, kao da istorija nema svoje trajanje, niti prošlo, ni buduće.
 
– Da kao takvi ostanemo svi zajedno okupljeni oko Srbije kao matične države i Republike Srpske kao države srpskog naroda na prostoru BiH – naveo je Dodik.
 
On je dodao da misli da Republika Srpska i Srbija, čitav srpski narod i u Crnoj Gori i bilo gdje, moraju da podignu svoju integraciju na viši vrijednosni nivo i da sve ono što je do sada učinjeno ima još veći značaj.
 
– Ponosan sam na činjenicu da danas Srbija i Republika Srpska imaju najbolji mogući oblik saradnje, zahvaljujući naporima rukovodilaca i jedne i druge republike i uvjeren sam da se sve više razumijemo i podržavamo – istakao je Dodik.

On je ukazao na teške okolnosti u kojima je Dejtonski sporazum derogiran i oskrnavljen i da je odavno Srpskoj nametnuta priča o “duhu”, a ne “slovu” Dejtonskog sporazuma.
– Ali, danas vam moram reći da je Republika Srpska stabilna, da je provela demokratske izbore, da je brže nego iko u BiH izabrala svoje strukture vlasti i da zna šta hoće, a naravno zna i šta neće – naglasio je Dodik.
 
On je naveo da je osnovna politika Republike Srpske što veće povezivanje sa Srbijom, kao maticom i matičnom državom srpskog naroda i sa svim ljudima.
 
– Mi želimo da sačuvamo sve jednu živu srpsku i svaku dobru glavu, koja na ovim prostorima egzistira u nadi da ćemo zajedno naći odgovore na izazove koji nas vuku u destabilizaciju. Zato je politika stabilnosti, mira i jedinstva apsolutno nezamjenjiva – rekao je Dodik.
 
Dodik je zahvalio Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za saradnju koju imaju, koja je prožeta politikom koju vode.
 
– Vjerujem da samo ispravna politika podrazumijeva koaliciono i partijsko okupljanje oko važnih vrijednostnih stvari – rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD.
 
Dodik je čestitao Dačiću i SPS uspješnu organizaciju i sprovođenje ovog kongresa i sve uspjehe koje su ostvarivali političkim radom u borbi za stabilizaciju Srbije i čitavog regiona, te zahvalio za činjenicu da je SPS jedna od partija koja je nesumnjivo gradila temelje Republike Srpske, čije pozdrave građana prenosi.
 
Uz poruku “Iza nas je 120 godina, a ispred nas još mnogo više” SPS danas u Beogradu održava 11. Kongres, na kojem će biti izabran predsjednik, članovi Glavnog i Nadzornog odbora i Statutarne komisije.
 
Kongres SPS-a održava se na Beogradskom sajmu.

Srpska Info

 

online