Selak: Srbija se brani na Kosovu i Metohiji :: zoricakusmuk.info ::

Selak: Srbija se brani na Kosovu i Metohiji


Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izjavio je da srpski narod na Kosovu i Metohiji ponovo trpi pritiske i proživljava teške trenutke, samo zato što su svoji na svome i svoje države Srbije se ne odriču.

“Zbog neprimjenjivanja Briselskog sporazuma i nerazumne odluke o registarskim tablicama naša braća na Kosovu i Metohiji su učinila ispravan potez i napustili su privremene institucije Prištine. Trenutni odnos prema Srbima se mora promijeniti, jer se prava srpskog naroda ne poštuju i Srbe tretiraju kao građane drugog reda”, izjavio je predsjednik SPS-a.

“Vlasti u Prištini na čelu sa Kurtijem, koje ne dozvoljavaju formiranje Zajednice srpskih opština, smisleno provociraju Srbe, a sve u cilju potpunog zastrašivanja i obespravljivanja srpskog naroda. Vjerujem u snagu Republike Srbije, koja će pomoći našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini. Srbija se danas čuva i brani na Kosovu i Metohiji,” naglasio je Selak.

“Narod Republike Srpske će uvijek biti uz našu braću sa Kosova i Metohije, jer znamo koliko je teško, ali časno braniti otadžbinu i vjekovna ognjišta,” zaključio je Goran Selak, predsjednik SPS-a.

Glas Srpske
 

 

online