Vučević: Vojska Srbije spremna da izvrši svaku naredbu predsjednika :: zoricakusmuk.info ::

Vučević: Vojska Srbije spremna da izvrši svaku naredbu predsjednika


Vojska Srbije je spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i naredbu predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva, poručio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević tokom posjete pripadnicima Vojske u garnizonu Raška u okviru vježbe "Manevri 2022".

Vučević je pripadnike Vojske posjetio zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, nakon čega je održan sastanak sa najodgovornijim starješinama Vojske i obilazak jedinica u kasarni "Stefan Nemanja".
 
Na sastanku je zaključeno da je stanje u jedinicama na visokom nivou, da su pripremljene, obučene, opremljene i da je moral na najvišem nivou, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije
 
"Uvjerili smo se da je Vojska Srbije kao garant bezbjednosti i očuvanja suvereniteta i nezavisnosti Srbije spremna, sposobna i obučena da izvrši svaki zadatak i svaku naredbu predsjednika Republike i vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva. Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije uvijek tamo gdje je najodgovornije i najpotrebnije, uvijek uz svoj narod čuvajući svoju državu", istakao je Vučević.
 
Vučević je tokom obilaska iskoristio priliku i da razgovara sa starješinama i vojnicima koji su ga izvijestili o stanju u njihovim jedinicama i dosadašnjim aktivnostima na pripremi i realizaciji vježbe.
 
Sastanak je održan sa najodgovornijim starješinama i Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO i MUP-a.

Atv

 

online