CIK objavio spisak, provjerite da li ste na njemu :: zoricakusmuk.info ::

CIK objavio spisak, provjerite da li ste na njemu


Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

CIK je pozvao sve državljane BIH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremen izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontkatiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak.

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula.

Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz centralnog biračkog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organ.

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. oktobra.

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na veb stranici CIK-a pod linkom "Da li ste registrovani".

Nezavisne

 

online