Predmet o nasilju u porodici od strane sina glavne okružne tužiteljice Bijeljina u OJT Istočno Sarajevo :: zoricakusmuk.info ::

Predmet o nasilju u porodici od strane sina glavne okružne tužiteljice Bijeljina u OJT Istočno Sarajevo


U Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, kako nam je potvrđeno iz ovog Tužilaštva, u redovnoj proceduri i radu je policijski izvještaj protiv Milana Blagojevića, sina glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić.

Ovaj izvještaj iz OJT Bijeljina, prema odluci Republičkog javnog tužilaštva prebačen je u OJT Istočno Sarajevo jer je u pitanju bliski srodnik glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina.

U pitanju je izvještaj Policijske stanice 1 protiv Milana Blagojevića o događaju od 06.02.2023. godine u vezi krivičnog djela nasilja nad Milicom Blagojević od strane njenog supruga Milana Blagojevića i to pred njihovim maloljetnim djetetom.

Izvještaj Policijske stanice 1 OJT Bijeljina podnesen je deset mjeseci nakon nemilog događaja, tek u decembru 2023. godine!

U vezi ovog izvještaja, Advokatska kancelarija Duška Tomića i ja, kao vlasnik portala zoricakusmuk.info, podnijeli smo Tužilaštvu BiH i Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv načelnika PU Stjepana Terzića i policijskog službenika Mladena Maksimovića, jer je, između ostalog, izvještaj podnesen tek deset mjeseci nakon nemilog događaja.

Ovaj izvještaj je podnesen tek u decembru 2023. godine, a ne odmah nakon 6. februara 2023. godine kada se desio nemili događaj niti je tada obaviješten dežurni tužilac OJT Bijeljina, a u vezi nasilja u porodici koje je Milica Blagojević prijavila 6. marta i kada je obavljen uviđaj na licu mjesta u stanu u Ulici Baje Stanišića u Bijeljini.

Milica Blagojević posljednje nasilje u porodici prijavila je krajem prošle godine i tada je napustila BiH. 

 

online