Wizz Air ukida još linija u BiH :: zoricakusmuk.info ::

Wizz Air ukida još linija u BiH


Niskobudžetni prevoznik Wizz Air nastavlja smanjivati svoje letove iz Bosne i Hercegovine u nadolazećoj zimskoj sezoni, koja počinje 29. oktobra.

Osim planiranog zatvaranja baze u Tuzli od sredine septembra, što će rezultirati ukidanjem dvanaest letova rute, te nedavnog dodavanja Hahna na popis ukinutih odredišta iz Tuzle, niskobudžetni prevoznik će takođe obustaviti letove između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj liniji, koja je pokrenuta u oktobru 2021., biće obavljen 28. oktobra. Nakon toga biće obustavljena prodaja karata, no očekuje se da će vazdušni prevoznik obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024., iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će takođe prekinuti letove iz Banjaluke za Stockholm Skavsta, s posljednjom linijom planiranom za 28. avgust. Nadalje, letovi iz drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine za Hamburg biće prekinuti 28. oktobra. Kao rezultat toga, Wizz Air će održavati letove od Banjaluke do Basela i Dortmunda nadolazeće zime, prenosi Ex-Yu Aviation.

Sa svoje strane, operater u Banjaluci saopštio je da vazdušni prevoznici zadržavaju pravo izmjene svoje mreže odredišta i da aerodrom ima ugovor s Wizz Airom do ljetne sezone 2024., sljedećeg marta, što znači da dvije strane tek trebaju pregovarati operacije prevoznika nakon ovog datuma.

Dobra vijest je ponovno uspostavljanje njegove dvosedmične linije London Luton – Sarajevo 25. septembra. Kao rezultat toga, niskobudžetni prevoznik će zadržati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova iz zemlje ove zime, što je manje od 54 sedmične usluge u istom razdoblju prošle godine.

Wizz Air, koji već nekoliko godina održava svoju poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prevoznika, ove će zime biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova, a imat će samo tri polaska više od svog niskotarifnog rivala Ryanaira, piše Indikator.ba.

N1

 

online