Cvijanovićeva i Hristodulidis razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje :: zoricakusmuk.info ::

Cvijanovićeva i Hristodulidis razgovarali o unapređenju ekonomske saradnje


Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Kipra Nikos Hristodulidis ocijenili su danas na sastanku u Nikoziji da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, uz obostrano izraženu želju za njihovim daljim unapredjenjem, posebno na ekonomskom planu.

Cvijanovićeva je istakla da u pogledu članstva u EU postoji opšti konsenzus predstavnika oba entiteta i svih konstitutivnih naroda u BiH, te zahvalila na podršci koju Kipar, kao članica EU, pruža BiH na njenom putu u punopravno članstvo.

Ona je upoznala Hristodulidisa s aktuelnom političkom i ekonomskom prilikama u BiH, a poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na proces evropskih integracija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa Hristodulidisom i prilike za razgovor o dosadašnjoj saradnji dvije zemlje, ali i perspektivama njenog razvoja, te uputila poziv predsjedniku Kipra da posjeti BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o ostalim aktuelnim temama, a predsjednik Kipra je posebno iskazao interesovanje za mogućnosti ulaganja u energetski sektor.

Tokom radne posjete srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH danas je razgovarala i sa predsjednikom Predstavničkog doma Kipra Anitom Dimitriju, te posjetila liniju razdvajanja i tampon zonu koja se nalazi u glavnoj ulici (Ledra) u Nikoziji.

Nezavisne

 

online