Đoković siguran protiv Norija, Srbija u polufinalu Dejvis kupa :: zoricakusmuk.info ::

Đoković siguran protiv Norija, Srbija u polufinalu Dejvis kupa


Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale.
 
Srpski tim savladao je ekipu Velike Britanije u dva singl meča. Nakon pobjede Miomira Kecmanovića nad Džekom Drejperom, siguran je bio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.
 
On je u Malagi pobijedio Kamerona Norija rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).
 
Srpski tim u borbi za finale čeka ekipa Italije, koja je ranije bila bolja od Holandije rezultatom 2:1.
 
Đoković je večeras upisao 21. uzastopnu pobjedu u ovom takmičenju, i uspio da već 12 godina ne izgubi meč u Dejvis kupu.
Od samog starta vidjelo se da je Novak sa sobom ponio tu šampionsku formu iz Torina, gdje je nedavno osvojio sedmu titulu na ATP Finalima. Od samog početka je stavio do znanja da je došao da maksimalno efikasno odradi posao. U prva dva servis gema izgubio je samo poen, a onda je u petom gemu iskoristio drugu brejk loptu i tako došao do brejka za 3:2.
 
Nije imao problem da ga potvrdi, da bi potom u sedmom gemu propustio četiri brejk prilike, 4:3. Novak je u narednom gemu ispustio samo poen, stigao do 5:3 i ponovo pritisak prebacio na protivnika. Nije popustio Nori iako je Novak stigao blizu, na 30:30, poslao je dva dobra servisa koji su mu donijeli gem za 5:4. Novak je bez većih problema dobio naredni i tako poslije 47 minuta igre stigao do početnog seta, 6:4. Kako je završio prvi, tako je još bolje počeo drugi set, odmah je vezao četiri poena i "s nulom" došao do brejka, a potom ga lako potvrdio za 2:0.

I već tada je bilo jasno da je pred Norijem strašno težak zadatak, protiv Novaka u super formi jednostavno nije imao izgleda. Novak je rutinski držao servis, bez izgubljenog poena stigao do 3:1. Odigrali su uzbudljiv, maratonski peti gem, vidjeli smo mnogo izjednačenja, a Novak nije iskoristio čak pet brejk lopti i Britanac je tu preživio, 3:2. Novak je servis volej kombinacijom i odličnim servisom rešio problem u narednom gemu poslije 30:30 i stigao do 4:2. Nije uspio da ugrozi Novaka na servis iako je nešto bolje odigrao, Srbin je na 4:3 uspio da odservira za kraj as i stigne do 5:3. Nori je dobio naredni gem, ali je Đoković potom odservirao za trijumf i veliku radost svih u srpskom timu.

Glas Srpske

 

online