Narednih dana u BiH se očekuju velike vrućine, temperature će rasti i do 39 stepeni :: zoricakusmuk.info ::

Narednih dana u BiH se očekuju velike vrućine, temperature će rasti i do 39 stepeni


Vruće ljeto je pred nama. Meteorolozi najavljuju da će u Bosni i Hercegovini narednih dana biti izuzetno toplo vrijeme pa će tako temperature vazduha dostizati i do 39 stepeni Celzija.
 
U BiH se danas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 18 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 28 i 34 stepena.
 
U srijedu sunčano i vruće. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 32 i 37 stepeni.
 
U četvrtak nas očekuje ista prognoza kao i prethodnog dana, sunčano i vruće sa još višim temperaturama vazduha od kojih će najniža biti većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha će biti uglavnom između 32 i 37, na jugu zemlje do 39 stepeni.
 
I u petak će svi oni građani koji vole vrele ljetne dane posebno uživati. Očekuje se izuzetno topao i sunčan dan sa najnižom temperaturom vazduha između 15 i 21, a na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna dnevna temperatura vazduha uglavnom između 33 i 39 stepeni, objavio je hidrometeorološki zavod BiH.
 
UPOZORENJE!
 
Ljekari preporučuju svim građanima sa zdravstvenim tegobama, trudnicama, djeci i starijima da se što manje kreću tokom dana kada su visoke temperature vazduha kako bi se izbjegle neželjene posljedice po zdravlje. Generalno, savjet za sve građane je da piju velike količine tečnosti, da jedu što više voća, oblače laganiju odjeću, ali isto tako u popodnevnim satima kada su najviše temperature vazduha, takođe, izbjegnu boravak vani i da to čine samo ukoliko je neophodno.

N1

 

online