:: zoricakusmuk.info ::

Godinu dana rada “Dragstesa” sa agregatom


Slučaj “Dragstes” i “Nešković” može u rubriku “vjerovali ili ne”, čak godinu dana traje borba Steve Lazića, vlasnika firme i preduzeća “Dragstes” da se riješi problem napajanja električne energije njegove pumpe u Crnjelovu.
Prije godinu dana, presječeni su elektro-kablovi koji su išli do dalekovoda, u vlasništvu porodice Lazić. U legalnoj državi ovo bi bilo krivično djelo, međutim, u RS i BiH, postoje oni “sa jakom zaleđenom”, pa im je dozvoljeno “sve i svašta”. Tako je Dragan Nešković dobio električnu energiju do pumpe, a Stevo Lazic i dan danas radi sa agregatima!!!!!! Suđenje za krivično djelo samovlašće u toku je pred Osnovim sudom!
U vezi ove problematike, a na godišnjicu rada agregata preko kojeg funkcioniše benzinska pumpa “Dragstes”, jutros je održan sastanak Steve Lazića i gradonačelnika Ljubiše Petrovića sa saradnicima.


Stevo Lazić: Boriću se do Strazbura
“Danas je tačno godina od kako je uništena lična imovina. Godina dana firma ‘Dragstes’ radi preko agregata. Ovo je neshvatljivo šta se radi u RS, ali još ne gubim nadu u pravosudne institucije”, izjavio je Lazić za naš portal.
Tim povodom, kaže on, imao je sastanak sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem, a tokom sastanka dobio je podršku od strane Ljubiše Petrovića da će i on lično, ali i nadležni organi Grada Bijeljina dati punu podršku u rješavanju ovog problema, a u skladu sa zakonom.
“Ponavljam, glavni krivac u ovom predmetu su tadašnja vlast na čelu sa pokojnim gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovim saradnicima iz dva odjeljenja za prostorno uredjenje i za inspekcijske poslove, “Elektro-Bijeljina”, Ministarstvo za prostorno uređenje RS i svi drugi koji su nezakonitim radnjama dozvolili da dalekovod, koji je u vlasništvu moje porodice od 1995. godine bude nezakonito uklonjen bez pribavljene građevinske dozvole”, ogorčeno kaže Lazić
Prema njegovim riječima, sve to urađeno je sa ciljem da se d.o.o. “Nešković” dozvoli izgradnja benziske stanice.
“Ja ne prigovaram da se treba da gradi i pravi, i svakome to treba biti omogućeno, ali u skladu sa zakonom. Ja ću se pravno boriti do kraja. Moja očevina je svetinja i boriću se, ukoliko bude trebalo, do Strazbura”,
zaključio je Lazić.
U znak protesta na godišnjicu rada agregata, radnici D.O.O. “Dragstes” provozali su se kamionima i drugim motornim vozilima ovog preduzeća ulicama Bijeljine, ali i Gradske uprave Bijeljina.

 

 

online