Život provodi u vozovima i ne planira da stane :: zoricakusmuk.info ::

Život provodi u vozovima i ne planira da stane


Mladi programer Lase Stoli je odlučio da živi u vozovima sa svojih 16 godina, provodeći vrijeme u prvoj klasi, doručkujući u salonu i odmarajući u vagonu za spavanje svake noći.

Za njemačkog kodera, to je zanimljiv način da istražuje svijet.

Digitalni nomad Lase Stoli živi u vozovima, potpuno legalno, i putuje oko 1.000 kilometara dnevno, širom Njemačke, u vozovima "Deutsche Bahn".

Putuje u iznenađujućoj količini udobnosti, provodeći vrijeme u prvoj klasi, spavajući u noćnim vozovima i uživajući u doručku u DB salonima. Takođe se tušira ​​na javnim bazenima i u rekreativnim centrima.

Samozaposleni koder može to da uradi korišćenjem neograničene godišnje željezničke kartice. On tehnički nema fiksno boravište, ali izgleda da uživa u načinu na koji živi svoj život, što redovno deli na svom blogu "Život u vozu". Odlučio je da živi u vozu sa 16 godina, sa školskim danima iza sebe i cio svijet pred sobom.

"Živim u vozu kao digitalni nomad već godinu i po. Noću spavam u pokretnom Interciti Ekpress-u (ICE) vozu, a danju sjedim na sjedištu, za stolom i radim kao programer, okružen mnogim drugim putnicima. Putujem s jednog kraja zemlje na drugi. Istražujem cijelu Njemačku", istakao je Lase Stoli i dodao:

"Odlučio sam da živim u vozu sa 16 godina. Školski dani su bili iza mene i ceo svet mi je bio otvoren. Tako sam u leto 2022. odlučio da se prepustim lutanju, napustim roditelje, kuću u Šlezvig-Holštajnu i upustitm se u ogromnu avanturu. Ako želim da putujem na more, idem ujutru vozom na sever. Ako žudim za vrevom velikog grada, onda tražim prevoz za Berlin ili Minhen. Ili Idem ekspresnim vozom do Alpa na planinarenje. Koristim aplikaciju da organizujem sledeći prevoz uveče i spavam dok jurim prugom ka svom odredištu. Nemam gde da se stacioniram, moj dom je voz", dalje je rekao za "Biznis Insajder".

Za Lasea, ovaj jedinstveni način života košta ga oko 10.000 evra godišnje.

Međutim, on mora da se pobrine da uhvati noćni voz svake večeri, ili ako stvari ne idu kako treba, primoran je da promeni raspored jer iznenada ne stiže. Njegovim roditeljima je bilo potrebno mnogo ubjeđivanja da pristanu na njegovu odluku, ali kada su shvatili da je to legalan način da živi njegov život, pristali su.

(Kurir.rs)

 

online