Poštar za četiri godine nije dostavio 30.000 pisama :: zoricakusmuk.info ::

Poštar za četiri godine nije dostavio 30.000 pisama


Jedan poštar iz Njemačke za četiri godine nije dostavio 30.000 adresiranih pisama! Poštar koji je radio u Dojče pošte u gradu Papenburgu za četiri godine nije isporučio nekoliko hiljada pisama, već ih je sakrio u svojoj kući.

Kako piše “Ostfriesen-Zeitung” oko 30.000 pisama i dodatnih časopisa.

“Možemo da potvrdimo da zaposleni u oblasti Papenburg, koji je u međuvremenu otpušten, nije isporučio poštu kako treba. Zaposleni više ne radi za nas!”, rekla je portparolka pošte za njemački BILD

Pošta je početkom 2024. godine dobila anonimnu dojavu.”Naši stručnjaci za unutrašnju bezbjednost su odmah pozvali policiju. Naravno da blisko sarađujemo sa organima za sprovođenje zakona“, rekla je portparolka.

Kada su policajci pretresli poštarev stan, vidjeli su bizaran prizor: Adresirana pisma preuzeta za dostavu nagomilana metrima visoko od poda!

“Žalimo zbog ovog incidenta i izvinjavamo se pogođenim kupcima zbog kašnjenja u isporuci“, rekla je portparolka.

Prema saznanjima BILD-a, muškarac(poštar) je navodno imao psihičke probleme i čuvao je pisma u svojoj kući jer je smatrao da je proces isporuke završen. Zbog toga mu je laknulo kada je sve otkriveno, odmah je priznao malverzaciju i od tada veoma kooperativno sarađuje sa svojim bivšim poslodavcem i policijom.

I šta se sada dešava sa svim pismima? Jedno je jasno: samo procjena pošte zahtijeva dosta vremena.

“Pronađene pošiljke sada pažljivo pregledava Deutsche Post i prosleđuje primaocima uz pismo sa objašnjenjem. Ukoliko to u pojedinačnim slučajevima nije moguće, pošiljke će biti vraćene originalnom pošiljaocu uz pismo sa obrazloženjem“, kaže portparolka Pošte.

(Zanimljivost Dana)

 

online