Zbog oluje Iša u Velikoj Britaniji željeznička mreža u prekidu, otkazani letovi :: zoricakusmuk.info ::

Zbog oluje Iša u Velikoj Britaniji željeznička mreža u prekidu, otkazani letovi


Britanska železnička mreža je od danas u prekidu, letovi su otkazani, a hiljade domova ostalo je bez struje nakon što se tokom noći cijela zemlja našla na udaru oluje Iša.

Škotska je najteže pogođena sa udarima vjetra od oko 150 kilometara na sat što je dovelo do otkazivanja svih željezničkih usluga, prenosi Rojters.

Desetine letova sa aerodroma u Edinburgu i Glazgovu su otkazane, kao i vozovi u nekim dijelovima južne Engleske, uključujući i saobraćaj između Londona i aerodroma Getvik.

Britanska elektrodistribucija je saopštila da je struja ponovo vraćena u većinu domova koji su ranije ostali bez napajanja na istoku i jugu Engleske, ali oko 45.000 domova u Sjevernoj Irskoj i dalje je bez struje.

Avio-kompanije su u nedjelju otkazale 102 leta za i iz Dablina, a u Belfastu je jednu osobu udario dio urušenog objekta nakon što su se od vjetra pomjerile građevinske skele, ali hitna pomoć je brzo intervenisala i pomogla povređenoj osobi na licu mjesta, prenosi Tanjug.

Britanska Meteorološka služba izdala je upozorenja na oluju opasnu po život u priobalnim područjima, dva žuta meteo-alarma na vjetar i crveno meteo-upozorenje za dijelove sjeverne Škotske.

​Tanjug

 

online