Izrael nastavlja sa ofanzivom, djeluje sa kopna, mora i iz vazduha; Broj poginulih Palestinaca u Gazi premašio 17.700 :: zoricakusmuk.info ::

Izrael nastavlja sa ofanzivom, djeluje sa kopna, mora i iz vazduha; Broj poginulih Palestinaca u Gazi premašio 17.700


Izraelske snage su tokom noći nastavile napade na DŽabaliju u sjevernom delu Pojasa Gaze i Kan Junis na jugu te oblasti, javljaju palestinski mediji. Izraelska vojska ranije je pozvala palestinske civile da napuste veći dio područja oko grada Kan Junis zbog žestokih borbi koje se vode, prenosi Rojters. Ministarstvo zdravlja u Gazi juče je saopštilo da je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra stradalo 17.700 Palestinaca. Oko 45 odsto žrtava su djeca.

Francuska mornarica oborila dva drona iznad Crvenog mora

Francuska mornarica oborila je dvije bespilotne letjelice iznad Crvenog mora kod obale Jemena, saopštila je vojska te zemlje.

- Višenamenska fregata francuske mornarice Langdok oborila je dvije bespilotne letjelice koje su letjele direktno na nju sa jemenske obale - navodi se u saopštenju.

Jemenski Huti prethodnih dana su otvarali vatru na izraelske, američke i britanske brodove u Crvenom moru, a američka vojska je saopštila da je oborila nekoliko njihovih projektila.
 

Vojni portparol jemenske pobunjeničke grupe upozorio je sve brodske kompanije da ne sarađuju sa Izraelom, kako ne bi bile meta napada u Crvenom moru.

Izraelske snage nastavile napade na DŽabaliju i Kan Junis

Izraelske snage su tokom noći nastavile napade na DŽabaliju u sjevernom dijelu Pojasa Gaze i Kan Junis na jugu te oblasti, javljaju palestinski mediji.

Izraelska vojska ranije je pozvala palestinske civile da napuste veći deo područja oko grada Kan Junis zbog žestokih borbi koje se vode, prenosi Rojters.

Ministarstvo zdravlja u Gazi u subotu je saopštilo da je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra stradalo 17.700 Palestinaca.

Prema njihovim navodima, oko 45 odsto žrtava su djeca, a nekoliko desetina hiljada ljudi je povrijeđeno.

Agencije

 

online