Poplave u Grčkoj: Muškarac i žena iz BiH u hotelu čekaju smirivanje situacije :: zoricakusmuk.info ::

Poplave u Grčkoj: Muškarac i žena iz BiH u hotelu čekaju smirivanje situacije


Dvoje državljana BiH, koji trenutno borave u grčkom ljetovalištu Kala Nera koje je zahvatilo jako olujno nevrijeme i poplave, bezbjedni su i čekaju smirivanje situacije.

Istakao je to za "Glas Srpske" ambasador BiH u Grčkoj Dragan Vuković navodeći da je riječ o muškarcu i ženi. On je jutros stupio u kontakt sa jednim od državljana BiH koji se nalazi u mjestu Kala Nera, te saznao da su bezbjedni.

- Saopštio mi je da su oboje na sigurnom, u hotelu, nemaju problema, automobil im je čitav, nije ga odnijela voda. Čekaju da se smiri situacija i osposobe putevi za povratak, što se očekuje kasno poslije podne ili sutra. U tom mjestu su većinom turisti iz Srbije - rekao je Vuković.

On je dodao da će ostati u kontaktu sa našim građanima, pratiti stanje i reagovati ako bude potrebe.

- Sve grčke službe su na terenu. Ubrzano rade da osposobe putne komunikacije jer je u područjima koje je zahvatila jaka kiše i poplave veliki broj turista- naglasio je Vuković.

Istakao je da su loše vremenske neprilike zahvatile centralni dio Grčke, te da problema ima na ostrvima kod Volosa.

- Ima velikih poplava, more je nemirno ali prognoze pokazuju da bi se tokom dana i naveče situacija trebala početi smirivati. Jutros je jaka kiša padala i u Atini, te na Peleponezu, što nije uobičajno u Grčkoj za ovo doba godine - rekao je Vuković za "Glas".

Državljanih BiH Dominik Raškaj na svom profilu na društvenim mrežama napisao je da je mjesto Kala Nera potpuno odsječeno jer je most prema Volosu srušen. Naglasio je da je jaka bujice nosile sve pred sobom, a u more su čak završili i automobili.

Glas Srpske

 

online