Problemi sa Twitterom nakon što je Mask uveo nove mjere :: zoricakusmuk.info ::

Problemi sa Twitterom nakon što je Mask uveo nove mjere


Hiljade korisnika žalilo se da je imalo probleme da pristupi društvenoj mreži Tviter nakon novih pravila koji je uveo vlasnik Ilon Mask (Elon Musk).

Mask je ograničio većinu korisnika na gledanje 1.000 tvitova dnevno kako bi, navodi on, pokušao da spriječi neovlašćeno izvlačenje potencijalno vrijednih podataka sa sajta.

Odluka o ograničenju počela je da se primjenjuje u subotu zbog čega je više od 7.500 ljudi u jednom trenutku prijavilo da ima probleme da pristupi toj društvenoj mreži.

Iako je suspendovan relativno mali broj od više od 200 miliona korisnika Tvitera širom svijeta, obim problema doveo je do stvaranja novog haštaga #TvitterDown zbog novih mjera.

Ograničenja bi mogla da dovedu do toga da korisnici budu isključeni sa Tvitera dan nakon što su pregledali nekoliko stotina tvitova.

Mask je kupio kompaniju prošle godine za 44 milijarde dolara nakon mnogo natezanja sa prethodnim vlasnicima, koje je javno kritikovao.

Ubrzo nakon preuzimanja, smanjio je broj zaposlenih sa nešto manje od 8.000 na oko 1.500.

U intervjuu za BBC je rekao da otpuštanja nisu bila laka. U njih su bili uključeni i inženjeri i njihov odlazak je izazvao zabrinutost za stabilnost platforme.

B92

 

online