Nestala podmornica ostala bez kiseonika, a vlasnik tvrdi da još ima nade :: zoricakusmuk.info ::

Nestala podmornica ostala bez kiseonika, a vlasnik tvrdi da još ima nade


Dok svjetski mediji prenose da je nestala podmornica Titan još prije nekoliko časova ostala bez kiseonika, suosnivač OceanGatea tvrdi da još ima nade da svi članovi posade budu spaseni.

Naime, američka obalna straža saopštila je da će zalihe kiseonika u podmornici nestati danas u 13:00 časova.

Suosnivač OceanGatea Guillermo Sohnlein dao je izjavu za CNN, u kojoj je precizirao je da govori u svoje ime, a ne u ime kompanije OceanGate.

Rekao je da izvršni direktor i suosnivač OceanGatea Stockton Rush, koji je na podmornici, i ostatak posade, znaju da se trebaju maksimalno smiriti kako bi uštedjeli što više kiseonika i tako spasiocima ostavili više vremena da ih nađu.

"Četvrtak će biti ključni dan u ovoj misiji potrage i spašavanja. I dalje gajim nadu za svog prijatelja i ostatak posade", rekao je Sohnlein, prenosi Index.hr.


Porodica nestalog milijardera ogorčena

Porodica britanskog milijardera Hamisha Hardinga, koji je u nestaloj podmornici, optužila je OceanGate da mu je trebalo predugo da prijavi nestanak podmornice.

Komunikacija između podmornice i broda Polar Prince prekinuta je u nedjelju oko 9.45 po lokalnom vremenu, sat i 45 minuta nakon početka spuštanja prema olupini Titanika. Tek u 17:40 po lokalnom vremenu američka obalna straža je dobila dojavu o nestanku podmornice.

"To je strašno. Trebalo je toliko vremena da ih krenu spašavati, to je predugo", rekla je Hardingova rođaka.

Tanjug

 

online