Širom Evrope otkazuju letove :: zoricakusmuk.info ::

Širom Evrope otkazuju letove


Širom Evrope je u posljednjih nekoliko dana došlo je do većeg broja kašnjenja i otkazivanja letova, a jedna od aviokompanija je pojasnila šta je uzrok tome i kada će se vazdušni saobraćaj normalizovati.

Wizz Air, jedna od evropskih aviokompanija, upozorila je svoje putnike o mogućim kašnjenjima i otkazivanjima letova 14. juna.

Šalju mejlove
Kako pišu mađarski mediji, Wizz Air i danas šalje meilove i SMS putnicima kako bi ih upozorio o promjenama u narednom periodu, a koje su uzrokovane održavanjem NATO vježbe Air Defender 23.

Najveća vježba raspoređivanja zvazdušnih snaga u istoriji NATO-a održava se u vazdušnom prostoru Evrope između 12. i 23. juna. Kašnjenja se mogu očekivati i kod dolaznih i odlaznih letova. Wizz Air nije jedina avio kompanija koja će morati zadržavati i otkazivati letove.

Moraju se prilagoditi
Ostale evropske aviokompanije takođe će morati prilagoditi letove vojnoj vježbi NATO-a.

Osim toga, Wizz Air takođe upozorava putnike da je njihov kol centar zauzet više nego inače. Mole se putnici da provjere informacije o vremenu polaska svojih letova prije polaska na aerodrom. Na taj način mogu izbjeći produženo vrijeme čekanja.

Navode takođe da je neizbježno da efekat nagomilanih kašnjenja učiniće raspored još manje pouzdanim u večernjim satima.

Glas Srpske

 

online