Poznati svi finalisti Evrovizije :: zoricakusmuk.info ::

Poznati svi finalisti Evrovizije


U drugom polufinalu "Pjesme Evrovizije" izabrano je završnih 10 zemalja koje idu u finale, koje će biti održano sutra u Liverpulu.

Među njima se našao i jedini regionalni predstavnik, sastav Džoker aut iz Slovenije sa pjesmom "Carpe Diem".

Nakon nastupa 16 izvođača u Liverpulskoj areni, glasovima gledalaca plasman u finale izborili su i predstavnici Albanije, Kipra, Estonije, Belgije, Austrije, Litvanije, Poljske, Australije i Jermenije. 

U finale 67. "Evrovizije" prethodno su iz prvog polufinala prošli predstavnici Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske i Norveške, uz našeg Luku Bleka sa pjesmom "Samo mi se spava" i hrvatski sastav Let 3  sa pjesmom "Mama ŠČ".

U finale najvećeg televizijskog muzičkog takmičenja 13. maja direktno idu Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Ukrajina.

Voditeljke prvog i drugog polufinala bile su Julija Sanina, Hana Vadingem i Aleša Dikson.

Drugo polufinale je kao i prvo Radio-televizija Srbije prenosila na svom Trećem programu, zbog tragičnih događaja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i kod Mladenovca i Smedereva.

U finale 67. "Evrovizije" prošli su i predstavnici Moldavije, Švajcarske, Finske, Češke, Izraela, Portugala, Švedske i Norveške. 

Nezavisne

 

online