TRAGEDIJA NA LUKSUZNOM KRUZERU Zapljusnuo ga ogroman talas - ima poginulih i povrijeđenih :: zoricakusmuk.info ::

TRAGEDIJA NA LUKSUZNOM KRUZERU Zapljusnuo ga ogroman talas - ima poginulih i povrijeđenih


Brod Viking Polaris pokrenut je 2022. godine i najnoviji je u floti norveške kompanije. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade, a sada se dogodila teška nesreća.

Jedna osoba je izgubila život, a četiri su povrijeđene kada je veliki talas zapljusnuo brod za krstarenje južno od rta Horn kod čileanskog ostrva Isla Hornos, saopštila je u četvrtak norveška kompanija Viking. Nesreća se dogodila u utorak u 22.40 (srijeda u 2.40 po srednjeevropskom vremenu), kada je "ogromni talas" pogodio brod Viking Polaris, navodi se u saopštenju kompanije.
 
"Sa velikom tugom možemo da potvrdimo da je jedan putnik izgubio život u ovom incidentu. Obavijestili smo njegovu porodicu i uputili iskreno saučešće", rekao je izvor Vikinga u Norveškoj, ne precizirajući da li je žrtva muškarac ili žena ili koliko je godina imao/la. "Četiri putnika su "zadobila povrede, ali im životi nisu životno ugroženi", dodaju iz kompanije, navodeći da su im "stručnu pomoć pružili ljekar i brodsko medicinsko osoblje".
 
"Brod je pretrpio manju štetu u incidentu i stigao je u luku Ušuaja bez daljih incidenata u srijedu popodne po lokalnom vremenu", saopštila je kompanija. Nekoliko brodskih okna je polomljeno, javio je izvještač AFP-a sa lica mjesta. Viking Polaris je pokrenut 2022. godine i najnoviji je u floti norveške kompanije. Njegov kapacitet je 378 putnika i 256 članova posade, piše sajt Viking.

Mondo

 

online