„Nacional“ upoređuje biografije kandidata – ko bi najbolje vodio grad Bijeljinu? :: zoricakusmuk.info ::

„Nacional“ upoređuje biografije kandidata – ko bi najbolje vodio grad Bijeljinu?


U Semberiji slijedi vrelo političko ljeto jer će se čak pet kandidata na predstojećim lokalnim izborima boriti za mjesto prvog čovjeka Bijeljine. Portal „Nacional.live“ u narednim danima analiziraće biografije navedenih kandidata, uporediti ih sa određenim kriterijumima, kako bismo došli do zaključka – ko je osoba sa najvećim iskustvom za vođenje drugog po veličini grada u Republici Srpskoj. 
 
Kako podsjeća portal nacional.live, građani Bijeljine će, prema trenutnim informacijama, moći da biraju između pet kandidata za gradonačelnika – Ljubiše Petrovića (SDS), Mikajla Lazića (SNSD), Mileta Pejčića (RSS), Vahidina Mulamustafića (SDA, NiP, SDP) i Zorana Perića (Pokret mora bolje). 
 
Kao prvi kriterijum „Nacional.live“ je postavio iskustvo rada u okviru Gradske uprave i poznavanje funkcionisanja struktura grada Bijeljina
 
Mile Pejčić (RSS) posjeduje petogodišnje iskustvo rada u Gradskoj upravi Bijeljina. Od 2014. do 2019. godine obavljao je funkciju načelnika Odjeljenja za privredu grada Bijeljina, savjetnika gradonačelnika, a jedan period je bio i šef Kabineta gradonačelnika. 



Ljubiša Petrović (SDS), upisao je u staž prethodne četiri godine provedene u Gradskoj upravi na mjestu gradonačelnika, a prije toga bio je zaposlen kao ljekar u Službi hitne medicinske pomoći i kao ljekar u FK „Zvijezda 09“.  



Mikajlo Lazić (SNSD) nikada nije radio u strukturama Gradske uprave ili javnim preduzećima i institucijama koje su povezane sa Gradskom upravom.

 
 
Vahidin Mulamustafić (SDA, NiP, SDP) nema iskustvo rada u Gradskoj upravi Bijeljina. 



Zoran Perić (Pokret mora bolje) radio je kao poljoprivredni inspektor pri Odjeljenju za poljoprivredu grada Bijeljina. 


 
„Nacional.live“ uporedio je biografije kandidata za gradonačelnika Bijeljine i prema posjedovanju znanja i iskustva u privredi i oblasti finansija, koje su ključne za funkcionisanje jedne lokalne zajednice. Rezultati su sljedeći. 
 
Ljubiša Petrović (SDS) u svojoj zvaničnoj biografiji koja se nalazi na veb-sajtu Grada nema nikakvo iskustvo u oblasti privrede i finansija. 
 
Mikajlo Lazić (SNSD) u okviru svoje nesporno bogate biografije ljekara, nema iskustvo u privredi i finansijama. 
 
Mile Pejčić (RSS) može se pohvaliti bogatim iskustvom u oblasti privrede i finansija. Osim što je bio načelnik Odjeljenja za privredu pri Gradskoj upravi, Pejčić ima ogromno iskustvo stečeno u Tehničkom remontu Bratunac, gdje je bio zadužen za međunarodnu saradnju i prodaju, upravljanje kompanijom sa nekoliko stotina zaposlenih, a trenutno je na mjestu generalnog direktora TRB-a. Osim toga, Mile Pejčić ima desetogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, gdje je između ostalog bio regionalni direktor „Sber banke“. 
 
Vahidin Mulamustafić (SDA, NiP, SDP) u svojoj biografiji navodi da je ugledni privrednik, ali bez detaljnijih opisa. 
 
Zoran Perić (Pokret mora bolje) bio je određeno vrijeme upravnik na Poljoprivrednom dobru u Novom Selu, ali u biografiji ne navodi da ima iskustvo u oblasti finansija. 

​Portal nacional.live navodi da rad Gradske uprave, funkcionisanje struktura grada Bijeljina, privredu i finansije, najbolje poznaje Mile Pejčić (RSS), ali da određena iskustva u oblasti privrede imaju i Zoran Perić (Pokret mora bolje) i Vahidin Mulamustafić (SDA, NiP, SDP).  

Portal „Nacional.live“ nastaviće da upoređuje biografije kandidata za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima, a naše tekstove pratite kako na veb-sajtu, tako i na društvenim mrežama!
 
Izvor: Nacional.live

 

 

online