Dvostruki aršini u OJT Bijeljina - neki predmeti skriveni u ladicama - Zašto bijeljinsko Okružno tužilaštvo nikada do sada se nije oglasilo da imaju u radu krivičnu prijavu Milenka Tomića za ucjenu protiv oca maloljetnice za čiju ga obljubu terete :: zoricakusmuk.info ::

Dvostruki aršini u OJT Bijeljina - neki predmeti skriveni u ladicama - Zašto bijeljinsko Okružno tužilaštvo nikada do sada se nije oglasilo da imaju u radu krivičnu prijavu Milenka Tomića za ucjenu protiv oca maloljetnice za čiju ga obljubu terete


Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini ima u radu predmet - krivičnu prijavu Milenka Tomića koji za krivično djelo ucjene tereti Vladimira Dakovića, oca maloljetne M.D.

Milenku Tomiću se pred Okružnim sudom u Bijeljini sudi zbog krivičnog djela obljube djeteta M.D. mlađeg od 15 godina, dok s druge strane rad na krivičnoj prijavi očigledno nije pomakao s mjesta.

Ova krivična se “rubrika vjerovali ili ne” više od dvije godine “kiseli” u ladici Okružnog tužilaštva Bijeljina, a zašto, nisu nam odgovorili iz OJT Bijeljina, ali su na naše insistiranje potvrdili da imaju u radu ovu krivičnu prijavu.

Pitanje portala zoricakusmuk.info OJT Bijeljina glasilo je:

“Molim da mi u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, a radi javnog interesa, odgovorite u kojoj je fazi ovaj predmet odnosno krivična prijava koju je 17. 01.2022. podnio Milenko Tomić, protiv kojeg se trenutno vodi postupak zbog KD obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina pred Okružnim sudom u Bijeljini.

Zašto ste prilikom objavljivanja “famoznog” saopštenja o predmetu Milenko Tomić izostavili javnosti saopštiti da postoji i ova krivična prijava?

Da li su u pitanju dvostruki aršini?

Ovo je još jedan dokaz za VSTS BiH da imate dvostruke aršine, a već je poznato da sam upravo zbog javnog oglašavanja OJT Bijeljina u vezi predmeta Milenko Tomić protiv Olge Pantić podnijela prijavu Disciplinskom uredu VSTS BiH!”

Kako je i bilo očekivano, nismo dobili odgovor zašto su prećutali javnosti saopštiti za ovu krivičnu prijavu u decembru 2023. godine kada su digli javnost na noge i brojne nevladine organizacije sa ciljem pritiska na Okružni sud u Bijeljini.

“Vezano za Vaš upit i predmetnu krivičnu prijavu, provjerom kroz predmet postupajući tužilac preduzima sve mjere i radnje kako bi se provjerili navodi iz prijave”, saopšteno nam je iz OJT Bijeljina na naš upit.

Tomić u krivičnoj prijavi tereti Dakovića da je tokom oktobra i do 3. novembra 2021. godine zahtijevao 20 hiljada KM i zaposlenje njegove supruge, a da zauzvrat Daković ne prijavljuje Tomića u policiju, na šta Tomić nije pristao.

Upravo zbog javnog oglašavanja OJT Bijeljina u vezi predmeta Milenko Tomić, podnijela sam,
kao vlasnik portala, disciplinsku prijavu VSTS protiv glavne okružne tužiteljice Olge Pantić disciplinsku prijavu jer je:

“Zakonom o visokom i tužilačkom savjetu BiH, objavljivanje saopštenja o predmetima koji su u toku pred sudovima, tužilački disciplinski prekršaj iz člana 57. (Zakona o VSTS BiH) prema kojem je pod stavkom h) disciplinski prekršaj tužilaca davanje bilo kakvih komentara o sudskoj ili tužilačkoj odluci, postupku ili predmetu, dok predmet u toku pred navedenom sudom”.

Link prijave VSTS:

https://zoricakusmuk.info/.../6095.portal...

Ono što je jako indikativno je činjenica da OJT Bijeljina nije okončao predmet krivične prijave Milenka Tomića, jer bi to uticalo na sudski proces da je došlo do podizanja optužnice. Prema našim informacijama, OJT je, uz sav dokazni materijal saslušao i tri svjedoka, ali predmet i dalje nije okončan.

Milenko Tomić zatražio je od Okružnog suda Bijeljina da se suđenje otvori za javnost, ali to Sud nije odobrio.

 

online