Konačni rasplet: Privatizacija Gradske uprave?! Počeo mobing i otpuštanje stalno zaposlenih da bi se napravilo mjesto za Petrovićeve ljude? :: zoricakusmuk.info ::

Konačni rasplet: Privatizacija Gradske uprave?! Počeo mobing i otpuštanje stalno zaposlenih da bi se napravilo mjesto za Petrovićeve ljude?


U Gradskoj upravi jutros presedan: javnost isključena iz praćenja postupka pred Disciplinskom komisijom.
Naime, novinarima je, po pismenoj naredbi odgovornih iz Gradske uprave, bio zabranjen ulazak u zgradu?!



Novinari su dočekani na stepenicama i nije im bilo dozvoljeno da se popnu ni na sprat gdje je u 8.00 časova počeo postupak protiv dvije stalno zaposlene radnice u Odjenjenju za stambeno-komunalne poslove - Odsjek za poslove komunalne naknade.
Da li ovo početak postupaka čiji je cilj da se stalno zaposlenim u Gradskoj upravi daju otkazi kako bi se na njihovo mjesto primili oni koji su primljeni na određeno vrijeme od kada je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović stupio na funkciju?
Prema našim informacijama, u Gradskoj upravi, od tada do danas zaposleno je oko 200 osoba na određeno vrijeme! A koliko ovaj prekomjeran broj radnika košta Grad Bijeljinu?
Prema navodima iz Skupštine grada, iznos koji se za to izdvaja iz budžeta iznosi više miliona KM na godišnjem nivou.
Postavlja se pitanje da li gradonačelnik, zaista, kako stalno ističe, “domaćinski” troši budžetska stedstva.
Nakon ovog sastanka, očekujemo izjavu advokata Duška Tomića koji zastupa dvije radnice iz već pomenutog odjeljenja, odnosno Odsjeka.

 

online