Cvijanović čestitala Vučiću Dan državnosti Srbije :: zoricakusmuk.info ::

Cvijanović čestitala Vučiću Dan državnosti Srbije


Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Dan državnosti, Sretenje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakavši uvjerenje da će sveukupni odnosi Srbije i Srpske, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije.

- Povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i najljepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet - navela je Cvijanovićeva u čestitki upućenoj Dana državnosti Srbije.

Ona je istakla da se svjedoči da je Srbija, predvođena Vučićevom odgovornom i ozbiljnom politikom koja je fokusirana na očuvanje mira, stabilnosti i regionalnu saradnju, danas apsolutni ekonomski lider na zapadnom Balkanu, na šta su i u Republici Srpskoj izuzetno ponosni.

- Ponosni smo i na naše snažne i neraskidive veze, kao i na činjenicu da Srbija i Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te koristim ovu priliku da Vam izrazim zahvalnost za svu nesebičnu podršku i pomoć ali i za razumijevanje našeg položaja i izazova sa kojima se suočavamo - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je čvrsto uvjerena da će sveukupni odnosi, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije, a na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.

- Još jednom Vam poštovani predsjedniče upućujem srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, te Vas molim da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja - navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srbija 15. februara obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

RTRS

 

online