Ured disciplinskog tužioca VSTS BiH zaprimio moju novu (drugu po redu) prijavu protiv Olge Pantić, glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić! :: zoricakusmuk.info ::

Ured disciplinskog tužioca VSTS BiH zaprimio moju novu (drugu po redu) prijavu protiv Olge Pantić, glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić!


Podsjećam da sam Uredu disciplinskog tužioca Visokog i sudskog tužilačkog savjeta (VSTS) podnijela, kao vlasnik portala zoricakusmuk.info, prijavu protiv glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić prije nekoliko dana.
Prijavu prenosim u cjelosti:
PRIJAVA:
Protiv Olge Pantić, glavnog okružnog tužioca OJT Bijeljina
Što je: Kao glavni okružni tužilac bijeljinskog Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina odobrila objavljivanje saopštenje OJT Bijeljina u vezi mene lično i mog portala zoricakusmuk.info u kojem se navodi da “vršim pritisak na rad ovog Tužilaštva”.
U ovom saopštenju OJT se navodi (u prilogu prilažem i link saopštenja od 13. decembra 2023. godine - Broj: IT-142/23)
se navodi - citiram:
“Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je poslednjih mjeseci konstantno na meti jednog portala, koji se između ostalog oglašava i na facebook stranici. Riječ je o portalu zoricakusmuk.info, koji uređuje Zorica Kusmuk. Obzirom na koji način i kakve članke objavljuje, ista vrši konstantan pritisak na rad ovog Tužilaštva tako što iznosi neprovjerene informacije i činjenice, koje degradiraju rad ovog Tužilaštva. Sve navedeno se temelji na neistinama i neprovjerenim činjenicama. Smatramo da ista vrši konstantan pritisak na rad ovog Tužilaštva iz razloga jer je više puta prijavljivana i optužena za različita krivična djela, a u toku je i sudski postupak po optužnici ovog Tužilaštva broj T14 0 KT 0031084 21 za krivično djelo -Ugrožavanje sigurnosti- iz člana 150. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, kao i druga krivična djela. Pred ovim Tužilaštvom u toku je i više istraga protiv imenovane, a po prijavi građana. Ističemo da je dolaskom Olge Pantić za Glavnog okružnog tužioca u Bijeljini promjenjen način rada ovog Tužilaštva u smislu da se potencira rad tužilaca u skladu sa Obavezujućim uputstvima Glavnog republičkog tužioca, primjeni zakona, na kolektivnom radu, a što je doprinjelo poboljšanju kvaliteta rada Tužilaštva i takav način rada podržavaju svi tužioci i stručni saradnici ovog Tužilaštva”.
Želim da naglasim da je saopštenje objavljeno pred izricanje presude u vezi krivičnog protiv mene pred Osnovnim sudom u Bijeljini. Presuda je izrečena pred Osnovnim sudom u Bijeljini 20. decembra 2023. godine, sedam dana nakon ovog saopštenja OJT Bijeljina - broj predmeta 80 0 K 136736 22 K.
U ovom saopštenju saznajem da se protiv mene vodi više krivičnih postupaka, a prošlo je više od 30 dana od mog ličnog podnošenja zahtjeva u OJT Bijeljina da mi saopšte koji su to predmeti, ali do danas nisam dobila odgovor zbog čega ću zatražiti urgenciju, podnijeti prigovore glavnom okružnom tužiocu OJT Bijeljina i glavnom republičkom tužiocu Republike Srpske.
Saopštenje OJT objavljeno je na brojnim portalima u BiH, a u prilogu prilažem link teksta saopštenja koje je objavljeno na portalu Radio-televizije Republike Stpske.
Potom sam ja, na mom portalu zoricakusmuk.info objavila moje reagovanje na saopštenje OJT Bijeljina. Link reagovanja na mom portalu:
U vezi istog saopštenja oglasilo se i Udruženje tužilaca RS 26. decembra 2023. godine - link:
Prijavu sam podnijela jer je Zakonom o visokom i tužilačkom savjetu BiH, objavljivanje saopštenja o predmetima koji su u toku pred sudovima, tužilački disciplinski prekršaj iz člana 57. (Zakona o VSTS BiH) prema kojem je pod stavkom h) disciplinski prekršaj tužilaca davanje bilo kakvih komentara o sudskoj ili tužilačkoj odluci, postupku ili predmetu, dok predmet u toku pred navedenom sudom.

 

online