Reagovanje portala zoricakusmuk.info na objave na sajtu https://dostajelazizk.blogspot.com* :: zoricakusmuk.info ::

Reagovanje portala zoricakusmuk.info na objave na sajtu https://dostajelazizk.blogspot.com*


Blog pod nazivom „Raspakivanje Zorice Kusmuk“ na mreži blogspot.com, samo je nova verzija već viđene fejsbuk stranice pod imenom „Dosta je laži Zorice Kusmuk“. Strana je odlukom kompanije zabranjena prije nekoliko mjeseci. 



Sada je nekom „web stručnjaku“ palo na pamet da sve ponovi na platformi blogspot, kako se ne bi ugasila poput one prve? 

Iza oba projekta, vjerovatno, stoje isti pojedinci. Najvjerovatnije oni isti iz policije i tužilaštva o kojima sam pisala i koji sada žele moju diskreditaciju u javnosti. 



Zašto? Da bi dokazali pravu istinu? Ili da bi NAMETNULI svoju verziju i izbrisali pravu istinu o njima?

Da li je slučajno što je Okružno tužilaštvo pod rukovodstvom glavne tužiteljice Olge Pantić, protiv mene vodilo postupak u kojem sam pred Osnovnim sudom u Bijeljini osuđena na 6 mjeseci zatvora, (uslovno) na osnovu nezakonitog i nelegalno pribavljenog snimka?! 
I to se sada nudi kao dokaz za moje „raspakivanje“?! 



Ova grupa ponovo pokušava da me zastraši! Da me „raspakuje“! Zašto? Čega se plaše pa nastupaju anonimno? Ko su ljudi koji me napadaju iz mraka?! Na šta su spremni?!

Kriminalce ja prozivam javno u mojim tekstovima. Govorim jasno i glasno o zloupotrebama položaja i skrnavljenju dužnosti! 

Ukoliko neko ima kontraargumente neka podnese tužbu. Postoje jasne zakonske odredbe. 

Zašto neko ima potrebu da miješa moj privatni život, moje lične postupke i moje lično obraćanje pojedincima kao argument za moju diskreditaciju kako bi postigao i diskreditaciju mog pisanja? 

Nemojte iz mraka, kao zadnje protuve i bitange, propitivati da li sam ja ispravna kao ličnost i ko su moji izvori. 

Ja sam novinar koji sarađuje i sa političarima, i sa diplomatama i sa kriminalcima, i sa bogatim i sa sirotinjom. Da, to je, gospodo „raspakivači“ MOJ POSAO! 

Zašto vam je važno da li još neko sarađuje na mojim tekstovima, i u krajnjem slučaju da li ih neko lektoriše ili ne (što je uobičajeno u medijima) da li ih neko autorizuje (takođe uobičajeno u medijima)?

„Raspakivačima“ je baš bitno da li sam se javno svađala sa ljudima koji su opljačkali humanitarnu fondaciju iz koje sam trebala biti liječena. Ali ne propituju zašto su njih zaštitili, a mene osudili, i to na osnovu nezakonitog snimka! To je jedinstven slučaj u novijoj sudskoj praksi. I sada se „raspakivači“ unaprijed bune što će takva presuda pasti na Okružnom sudu?

PITANJA GOSPODI KOJA STOJE IZA BLOGSPOTA „RASPAKIVANJE ZORICE KUSMUK“

Pošto najavljujete objave skrinštova mojih prepiski evo i ja počinjem sa objavljivanjem nekih skrinšotova.

 Ako već volite istinu, istražite da li su vjerodostojni. Potražite odgovore i od ovih lica i počnite i sa njihovim „RASPAKIVANJEM“. Ili, ipak, nećete? Ili ne smijete?

U nastavku: Prepiska koja pokazuje kako je glavna tužiteljica Olga Pantić namještala konkurs za svog sina u inspektoratu. Ovo lice ima epilepsiju i koristi psihoaktivne supstance, ali upravlja motornim vozilom sa kojim je izazvao saobraćajnu nezgodu, a nedavno je automobilom sletio u kanal Dašnica, a uveliko je poznato da je do sada prikriveno skoro deset prijava nasilja u porodici od strane Olginog sina Milana. 

Postavljam i nova pitanje glavnoj okružnoj tužiteljici Olgi Pantić: 

1)  Zašto niste javno objavili svoj imovinski karton, kao što su učinili brojne sudije i tužioci? Ti kartoni se mogu naći i u bazi CIN (Centar za istraživačko novinarstvo)

2) Da li je istina da ste u fiktivnom braku sa Nebojšom Pantićem iz Banja Luke?

3) Zašto se do sada niste zvanično razveli i da li je istina, da je, kako se čuje u javnosti, jedan od razloga za to izvjesnih 8 miliona KM i njihova podjela? Dakle ja ovo ne tvrdim, nego pitam!

4) Da li je istina da je u pitanju advokat jednog biznismena koji je tražio odštetu u visini od više desetina miliona maraka od Republike Srpske?

5) Da li je vansudskim poravnanjem taj biznismen dobio nešto više od 10 miliona KM, i da je novac, da bi izbjegao plaćanje poreskih dugovanja, uplaćen na advokatov račun?

6) I na kraju, a moglo je i na početku: Da li Vi ili Vama poznata lica stojite iza „Raspakivanja Zorice Kusmuk“ zbog serije tekstova i pitanja koja su vam javno postavljana na portalu zoricakusmuk.info i fejsbuk stranici portala?

U Policijskoj stanici 1 PU Bijeljina večeras sam posle 22.00 časa podnijela prijavu protiv N.N. lica koja stoje iza ovog portala, sa ciljem mog zastrašivanja!

Ko god da stoji iza ovog blogspota - portala mi daje/daju snagu da budem još bolji novinar istraživač. 

Hvala i na besplatnoj reklami! Ovakvu reklamu do sada u regionu pa ni u Evropi nije doživio ni jedan novinar istraživač! Ponosna sam jer sam Zorica Kusmuk, a moj rad neka prate oni koji me cijene, i to je na dobrovoljnoj bazi. Lako je iza kulisa pisati i to anonimno, stisnite petlju pa pišite kao ja!

Da napomenem, ipak sam ja jedini ženski novinar u BiH  koji ima portal pod svojim imenom i prezimenom.

Za početak, a biće još toga, pogledajte prepisku između glavne okružne tužiteljice OJT Bijeljina Olge Pantić i meni poznatih  funkcionera koji ukazuju na to kako treba da se poništi konkurs kako bi se sačekamo da njen sin stekne uslove i onda bude primljen na to radno mjesto. Da li je to zloupotreba službenog položaja, usluga za uslugu, novac ili kontra usluga ili strah….
To treba da utvrde nadležni organi!





Toliko, ali za večeras! Idemo dalje još hrabrije!

Zorica Kusmuk

 

online