FZO: IZIS spreman, puštanje u funkciju postepeno :: zoricakusmuk.info ::

FZO: IZIS spreman, puštanje u funkciju postepeno


Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) je spreman jer je Fond zdravstvenog osiguranja sproveo sve potrebne preventivne aktivnosti, ali će se njegovo puštanje u funkciju, počevši od ponedjeljka, sprovoditi postepeno i to u onim zdravstvenim ustanovama koje su ispoštovale sve date bezbjednosne preporuke.

- Rukovodstvo Fonda je na današnjem sastanku sa predstavnicima zdravstvenih ustanova dogovorilo dinamiku puštanja IZIS-a u funkciju. Planirano je da se prioritetno u funkciju pusti porodična medicina i hitne službe, te ostale djelatnosti, ali će se prije svakog puštanja prethodno svaki dio IZIS-a dodatno testirati od strane samih zdravstvenih radnika - naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Navode da su još ranije zdravstvenim ustanovama, odnosno eksternim korisnicima sistema, date preporuke koje aktivnosti one treba da preduzmu, a kako bi se ispunili preduslovi za bezbijedno puštanje u funkciju IZIS-a.

- Upravo kako bi se eksternim korisnicima ostavilo dovoljno vremena da provjere bezbjednost svojih informacionih sistema, IZIS još nije vraćen u funkciju. S obzirom na to da su nas pojedine ustanove informisale da su sprovele date preporuke, planirano je da se od naredne sedmice IZIS postepeno vraća u funciju - dodaje se u saopštenju FZO Srpske.

RTRS

 

online