Veselo i za vikend: Mnogi gradovi spremni i za doček Pravoslavne nove godine, evo gdje će biti PROSLAVE NA OTVORENOM :: zoricakusmuk.info ::

Veselo i za vikend: Mnogi gradovi spremni i za doček Pravoslavne nove godine, evo gdje će biti PROSLAVE NA OTVORENOM


Uz poznate hitove regionalnih i domaćih muzičkih zvijezda te vatromet i čašicu kuvanog vina na trgovima širom Srpske sutra će biti dočekana Pravoslavna nova godina.
 
Banjalučane i turiste u najvećem gradu Srpske uveseljavaće etno-pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, uz nastup kulturno-umjetničkih društava, što će začiniti i trubački orkestar “Barka Bras”.
 
– Publici koja bude prisustvovala koncertu, biće predstavljena bogata riznica krajiških pjesama koje se pjevaju od davnina i prenose s koljena na koljeno – rekli su iz Gradske uprave te dodali da će program biti održan na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja, a u ponoć će biti služen moleban povodom Pravoslavne nove godine. Veselo će biti i u drugim opštinama i gradovima.
 
Jelena Tomašević nastupaće na Trgu pravoslavlja u Derventi, a na Studentskom trgu na Palama Danica Crnogorčević. Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu prisutne će uveseljavati beogradska grupa “Piloti”. Zadovoljstvo ne kriju ni u Turističkoj organizaciji Republike Srpske (TORS) jer su, kako kažu, oboreni svi rekordi posjećenosti turista tokom praznika.
 
– Doček Pravoslavne nove godine zaokružiće protekle dane, kada je sve vrvjelo od turista – priča direktor TORS Miodrag Lončarević. Dodao je da puno faktora utiče na to, a prije svega srdačnost domaćina i povoljne cijene.
 
– Srpska je prepoznata kao interesantna destinacija, jer imamo sjajnu ponudu u hotelima, motelima i kafićima. Imamo nezvanične informacije da je u Banjaluci bilo oko 60.000 ljudi za doček Nove godine, slično očekujemo i 13. januara uveče – rekao je Lončarević dodavši da je doček Pravoslavne nove godine tradicija.
 
Ipak, u nekim mjestima, kao što je Trebinje, nije planiran doček na otvorenom. Međutim, dobrog provoda neće nedostajati, naglašava za Glas Srpske direktorica trebinjske Turističke organizacije Mirjana Putica s obzirom na činjenicu da će većina kafića i restorana prirediti bogat program.
 
 – Ni lani nismo imali doček za Pravoslavnu novu godinu, ali smo zato i ove godine imali bogat program za Međunarodnu novu godinu, gdje smo imali četiri dana bogatih sadržaja. Iako nema dočeka na otvorenom, Trebinje će i sada biti puno, u to smo sigurni – rekla je Putica.

Srpska info

 

online