Besplatan auto-put na Dan Republike :: zoricakusmuk.info ::

Besplatan auto-put na Dan Republike


Na Dan Republike 9. januara svi korisnici auto-puta, brzog puta i objekata na tim putevima biće oslobođeni plaćanja putarine.

Naime, Vlada Srpske donijela je Uredbu o dopuni Uredbe o visini putarine, kojom je regulisana obredba kojom su od plaćanja putarine oslobođeni od 0 do 24 časa toga dana.

"Navedeno je neophodno iz razloga što se očekuje da na Dan Republike saobraćaj na auto-putevima u Republici Srpskoj bude znatno povećan i otežan, budući da se svečani događaji organizuju u Banjojluci i Istočnom Sarajevu, te zbog organizacije pratećih događaja proslave Dana Republike širom Republike Srpske", navode iz Vlade Srpske.

Kako dodaju, da bi se spriječile saobraćajne gužve, te samim tim, građanima Republike Srpske omogućilo da nesmetano i bezbjedno uzmu učešće na organizovanim manifestacijama širom Republike Srpske povodom proslave 9. januara Dana Repubike, pokazalo se kao svrsishodno da se korisnici auto-puta na taj dan oslobode plaćanja putarine i na taj način doprinese učesnicima proslave.  

Nezavisne

 

online