Svečano pušten u rad šestosjed u Ski-centru "Igrišta" :: zoricakusmuk.info ::

Svečano pušten u rad šestosjed u Ski-centru "Igrišta"


U Ski-centru "Igrišta" kod Vlasenice danas je pušten u rad šestosjed dužine 820 metara, čiji je kapacitet do 3.500 skijaša na čas.

Šestosjed su svečano pustili u rad direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnajić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Oni su se zajedno da načelnicima susjednih opština, gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem i predstavnicima kompanija "Tehnoalpin" i "Lajtner", koje učestvuju u gradnji Ski-centra, provozali šestosjedom, kao i prisutne zvanice.

Ljevnajić je danas rekao da je pri kraju projekat realizacije izgradnje Ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice, te najavio i nove investicije.

On je ovom prilikom zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi, premijeru Radovanu Viškovići i resornom ministru Denisu Šuliću koji su podržali ovaj projekt.

Članovi rukovodstva Olimpijskog centra "Jahorina" potpisali su danas ugovore o besplatnom skijanju na stazama Ski-centar "Igrišta" za djecu iz Zvornika, Vlasenice, Milića, Višegrada, Šekovića, Han Pijeska i Rogatice.

Ski-centar "Igrišta", koji se nalazi uz magistralni put Vlasenica-Han Pjesak, izgrađen je za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar. Nadmorska visina malog Igrišta je 1.331 metara, dok je najviši vrh velikog Igrišta 1.405 metara.

Vlada Republike Srpske prošle godine donijela je odluku kojom se ovaj centar dod‌jeljuje Olimpijskom centru "Jahorina" na 30 godina bez naknade.

Skijaški centar "Igrišta" imaće tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje.

RTRS

 

online