Dodik čestitao veliki jubilej srpskoj školi u Budimpešti; Temelj obrazovanja i kulturnog nasljeđa za srpsku zajednicu :: zoricakusmuk.info ::

Dodik čestitao veliki jubilej srpskoj školi u Budimpešti; Temelj obrazovanja i kulturnog nasljeđa za srpsku zajednicu


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas veliki jubilej - 30 godina samostalne srpske škole "Nikola Tesla" u Budimpešti.

- S velikim zadovoljstvom, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime čestitam vam veliki jubilej - 30 godina samostalne srpske škole. Ova škola predstavlja temelj obrazovanja i kulturnog nasljeđa za srpsku zajednicu u ovom dijelu svijeta - napisao je Dodik u pismo koje je pročitano na svečanosti. 

Dodik je naveo je da uspješno završenih 30 godina svjedoči o posvećenosti i upornosti škole, koja je uspjela da se razvija i unapređuje u uslovima koji nisu uvijek bili laki.

- Škola je prošla kroz značajne promjene i podizanje, od neodgovarajuće zgrade do velelepne i obnovljene ustanove. Ovakve svečanosti nas podsjećaju da je uvijek i konstantno potrebno ulagati ljubav, trud i resurse u obnavljanje i očuvanje pravih vrijednosti - poručio je Dodik.

Zahvalio se na entuzijazmu i posvećenosti očuvanja naše tradicije i poručio da sljedećih 30 godina budu još uspješnije i pune postignuća.

- Sa ponosom svjedočimo o vašem naporu u omogućavanju kvalitetnog obrazovanja na maternjem jeziku i stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj učenika. Želim vam sve najbolje u daljem radu i razvoju, i nadam se da će ova škola i dalje biti svjetlosnica znanja i srpske kulture u Mađarskoj - poručio je Dodik.

RTRS

 

online