Lopare: Donirao bubreg nepoznatoj ženi, sada on treba pomoć :: zoricakusmuk.info ::

Lopare: Donirao bubreg nepoznatoj ženi, sada on treba pomoć


Cvjetko Ćirić, iz Lopara, donirao je bubreg Zorici Dokić iz Bijeljine i tako joj spasio život, a ovaj humani čovjek sada treba našu pomoć.
 
Aktiviran je humanitarni broj za pozive iz Republike Srpske – 1401.
 
Četrdesetsedmogodišnji Cvjetko Ćirić iz Bogutova Sela kod Ugljevika pokazao je da humanost i ljudskog ni u današnje vrijeme nisu zaboravljeni darivavši bubreg svojoj vršnjakinji Zorici Dokić iz Milina Sela kod Lopara, koja se godinama borila za svoje zdravlje. Priča o Ćirinoj nesebičnosti i Zoričinoj zahvalnosti obišla je Semberiju i podmajevički kraj, a prenijela se i mnogo šire.
 
Kada pomislite kako smo kao društvo propali, kako nemamo empatiju i kako smo svi okrenuti sebi, sjetite se da nedaleko od Ugljevika živi Cvjetko, demobilisani borac, jedan od "Mandinih lavova" sa Majevice, koji je, uprkos ranjavanju u ratu i svim rizicima, odlučio da daruje bubreg ženi koju praktično nije poznavao.
 
Čuvši da je Zorici Dokić, majci dvoje djece, neophodna transplantacija bubrega, bez razmišljanja je stao pred nju i rekao: "Ja ću ti dati bubreg".
 
Iako je i samoj Zorici bilo teško da povjeruje u to, Cvjetko je u decembru 2022. godine ispunio obećanje i otputovao u Tursku na operaciju kojom je Zorici spasen život.
 
"Nekada poželim da na neki način kažem svim ljudima na ovoj zemaljskoj kugli koliko je veliki značaj kada vidite nekog da se muči, a možeš mu pomoći, kada mu pomogneš, kada mu vratiš osmijeh, mnogo se bolje čovjek osjeća, ljepše je kada se daje nego kada se dobija", kazao je u jednom od intervjua Cvjetko.
 
Eto, jedan takav čovjek živi u kući koju vidite na slici. Nas, koji nismo spremni ni na mnogo manje žrtve od njegove, Cvjetko je zadužio time što nam vraća vjeru u ljude i čini ovaj svijet boljim. I zato smo svi dužni da se pridružimo akciji izgradnje kuće za Cvjetka, heroja u ratu i u miru, piše portal "Dešavanja u Bijeljini".
 
Aktiviran je humanitarni broj za pozive iz Republike Srpske – 1401.

DesavanjauBijeljini

 

online