Ana Bajić je predsjednica Aktiva mladih Gradskog odbora RSS Bijeljina! :: zoricakusmuk.info ::

Ana Bajić je predsjednica Aktiva mladih Gradskog odbora RSS Bijeljina!


U Bijeljini je večeras održana Izborna skupština Aktiva mladih Gradskog odbora Republičke stranke Srpske, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana Ana Bajić, profesor Srpskog jezika i književnosti.

Bajićeva je ovom prilikom poručila da je u članstvu RSS oko dvije godine i da se zajedno sa drugim omladincima trudila da iskaže konstruktivne ideje za razvoj lokalne zajednice.

- Želimo uticati na mlade da shvate da imaju društvenu odgovornost i da svi zajedno treba da se potrudimo i donosimo bolje odluke za naš grad i Republiku Srpsku. Mladima u Bijeljini nedostaje više kulturnog sadržaja, ali naš fokus će biti i na očuvanju tradicije i njegovanju pravih vrijednosti i vrlina – kaže Bajićeva.

Prije početka Izborne skupštine prisutnima se obratio predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić, ističući da je kao dugogodišnji privrednik odlučio da se bavi i politikom, upravo zbog mladosti koja se večeras okupila oko RSS i njene energije.

- Želio sam da kroz RSS mladima ponudimo jednostavne stvari – da žive od svog truda i rada, da ostaju u svojoj Republici Srpskoj. Sada vidim da se ta vizija polako, ali sigurno ostvaruje – naglasio je Ristić.

Slavenko Ristić uručio je nakon obraćanja zahvalnicu mladom bijeljinskom sportisti, vicešampionu Evrope u kik-boksu, Mihailu Rankoviću, pohvalivši njegovo zalaganje da Bijeljinu i Republiku Srpsku promoviše u najboljem svjetlu.

Ana Bajić rođena je 1998. godine u Nikšiću, a osnovnu i srednju školu završila je u Bijeljini. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, odlučila se za studije Srpskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Zaposlena je kao profesorica u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Velikoj Obarskoj, a trenutno je i na master studijama na Novosadskom univerzitetu.

Izborna skupština Aktiva mladih Gradskog odbora RSS Bijeljina održana je u Hotelu „Drina“, a prisustvovalo joj je oko stotinu omladinaca.

 

online