Grad Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 21. novembar :: zoricakusmuk.info ::

Grad Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 21. novembar


Utorak 21. novembar 2023. godine, kada se praznuje Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini je naradni dan.

Za vrijeme trajanja republičkog praznika, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Navedena preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradni dan, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Apoteke, ugostiteljski objekti, veterinarske ambulante, benzinske pumpne i plinske stanice i trgovine na malo u sklopu benzinskih pumpnih stanica, trgovine na malo na autobuskoj stanici, trgovine na malo pogrebnom opremom, privredni subjekti koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača i prodaje istih, kao i prodajna mjesta AD „Lutrija Republike Srpske“ Banja Luka na području Grada Bijeljina, mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkog praznika.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

​Radno vrijeme dragstora je od 00,00 do 24,00 sata svaki dan.  

 

online