U petak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom :: zoricakusmuk.info ::

U petak oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na planinama se očekuje slab snijeg, uz dnevnu temperaturu vazduha do 18 stepeni Celzijusovih.
 
U noći sa četvrtka na petak biće oblačno sa kišom na zapadu i sjeveru koja će povremeno padati i umjeren do jak južni vjetar, a zatim će kišna zona ujutru početi da se širi ka istoku i jugu zahvatajući sve više predjela uz skretanje vjetra na sjeverne pravce i pad temperature, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
Mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na sjeveru i jugu.
 
U višim predjelima će, usljed pada temperature, kiša prerasti u susnježicu i snijeg uz formiranje manjeg snježnog pokrivača.
 
Ponegdje u centralnim i istočnim krajevima u nižim predjelima je zbog pada temperature poslije podne i uveče moguće da kiša nakratko pređe u susnježicu ili snijeg.
 
Uveče će padavine postepeno prestati u većini predjela.
 
Maksimalna temperatura će u većini krajeva biti ujutru i iznosiće od 11 do 18 stepeni, a minimalna poslije podne i uveče od jedan do sedam, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.
 
Duvaće slab do umjeren vjetar, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni, koji tokom dana mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni.
 
U BiH je danas bilo pretežno sunčano vrijeme, a u kotlinama i uz riječne tokove preovladavala je magla i niska oblačnost.

RTRS

 

online