Vlada Srpske: Za banjsko liječenje boračkih kategorija 500.000 KM :: zoricakusmuk.info ::

Vlada Srpske: Za banjsko liječenje boračkih kategorija 500.000 KM


Vlada Republike Srpske obezbijedila je za ovu godinu 500.000 KM za banjsku rehabilitaciju 750 lica iz kategorija porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Nakon potpisivanja ugovora sa direktorima banjskih ustanova u Srpskoj, Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske pojasnio je da je riječ o desetodnevnoj rehabilitaciji, za koju se borci mogu prijaviti putem gradskih i opštinskih boračkih organizacija.

- Ovakve stvari je potrebno potencirati. Kroz ovaj zid zaštite može se više pomoći ovim kategorijama boraca - rekao je Egić.

On je podsjetio da se značajna sredstva ulažu i u nabavku ortopedskih pomagala za borce.

Direktor Zdravstvenog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić istakao je da ovaj centar ima dugogodišnju saradnju sa resornim ministarstvom u oblasti rehabilitacije boračkih kategorija i porodica poginulih boraca.

- Nastojimo da pružimo kvalitetnu uslugu i da se ove kategorije ljudi osjećaju dobro, uz adekvatnu zdravstvenu zaštitu - naveo je Bogdanić.

Direktor "Banje Dvorovi" Milorad Zekić naglasio je da je prošle godine oko 500 pojedinaca boravilo u ovoj ustanovi, kao i da se ove godine očekuju popunjeni smještajni kapaciteti.

Zekić je istakao da "Banja Dvorovi" ima dobru saradnju i sa fondovima za zdravstveno osiguranje i penzijsko i invalidsko osiguranje Srpske.

RTRS


 

online