Danas nas očekuje olujni vjetar i pljuskovi praćeni grmljavinom :: zoricakusmuk.info ::

Danas nas očekuje olujni vjetar i pljuskovi praćeni grmljavinom


Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se danas, 23. juna u poslijepodnevnim i večernjim časovima, kao i u noći 24. juna očekuju lokalne nepogode na sjeveru Republike Srpske.

Kažu da se na sjeveru Republike Srpske, 23. juna kasnije popodne i uveče očekuje jače naoblačenje sa sjevera.

– Donijeće jaču kišu i pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se lokalno jače nepogode uz pojavu jakog do olujnog vjetra i mjestimična pojava grada. Očekuju se udari vjetra na sjeveru preko 70 km na čas, dok se na krajnjem sjeveru duž rijeke Save očekuju udari vjetra i preko 80 km na čas – navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o regiji Banjaluke, kako je potvrđeno iz Zavoda, za danas, 23. jun oko 18 časova prognozirani su udari vjetra brzine oko 60 km na čas.

– Jači pljuskovi će se nastaviti u noći na sjeveru i sjeveroistoku. Očekivane jače padavine u kratkom periodu na sjeveru i sjeveroistoku mogu prouzrokovati probleme sa oborinskim vodama, pojavu i izlivanje bujičnih vodotoka i urbanih bujičnih poplava – navedeno je u saopštenju.

Iz Zavoda dodaju da će se do jutra padavine proširiti ka jugu i istoku, a zatim i oslabiti, dok se u toku noći očekuje i slabljenje vjetra.

Iz Odjeljenja za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Srpska Info

 

online