Navečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini :: zoricakusmuk.info ::

Navečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini


U navečerje praznika Ostroškog Čudotvorca, večernjim bogosluženjem otpočelo je proslavljanje slave manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini.

NJegovo Preosveštenstvo episkop novogračanički i srednjezapadnoamerčki g. Longin je, po blagoslovu domaćina Preosvećenog vladike Fotija koji je molitveno prisustvovao, služio večernje praznično bogosluženje sa petohljebnicom uz sasluženje protojereja-stavrofora LJube Bogdanovića, arhijerejskog namjesnika bijeljinskog; protojereja-stavrofora Dragana Ilića, starješine hrama Svetog Pantelejmona u bijeljinskom naselju Krušik; protojereja-stavrofora Gorana Nenića, parohijskog sveštenika u hramu Svetog Georgija u Bijeljini, protođakona Nemanje Spasojevića i Lazara Ilića, eparhijskih đakona.

Molitveno su bili prisutni i episkop britansko-skandinavski g. Dositej, visokoprepodobna igumanija Matrona, nastojateljice svete Ostroške obitelji, kao i druga sabraće sveštenici i vjerni narod.

Na kraju, Preosvećeni vladika Fotije je izrazio veliku zahvalnost braći arhijerejima što su došli i uljepšali slavsko molitveno sabranje i još jednom pozvao sve da se i sutra saberemo na svetoj Liturgiji da se zajedno pomolimo Bogu i svetom Vasiliju Ostroškom zaštitniku naše Eparhije zvorničko-tuzlanske i našega manastira ovde.

Na dan Svetog Vasilija Ostroškog Sveta arhijerejska liturgija, u manastiru posvećenom ovom Božijem ugodniku u Bijeljini, počinje u 9.00 časova.

 

online