Međunarodni sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini ugostio 80 izlagača :: zoricakusmuk.info ::

Međunarodni sajam turizma i gastrokulture u Bijeljini ugostio 80 izlagača


U Bijeljini je danas otvoren 12. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture koji je okupio oko 80 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, a posjetioci će tokom dva dana moći da se upoznaju sa turističkom ponudom gradova iz okruženja, ali i da posjete izložbeno-prodajni dio Sajma na kojem su izložene rukotvorine i domaća hrana, rekao je za InfoBijeljinu portparol Turističke organizacije grada Bijeljina Dragan Tešić.

Bijeljina postaje sve zanimljivija za turoperatere iz regije, što pokazuje veliki broj organizacija, banja, privatnih hotela, čiji su predstavnici danas u našem gradu. Prema nekim najavama, moguće je da ćemo naredne godine ugostiti još više učesnika, pa ćemo možda biti primorani da razmišljamo i o većem izlagačkom prostoru. Novina ovogodišnjeg Sajma je izložbeno-prodajni dio koji se nalazi izvan zgrade Hotela „Drina“, gdje posjetioci mogu da vide nesvakidašnje proizvode vrijednih domaćica i domaćina – naveo je Tešić.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma i gastrokulture otvorio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić koji je poručio da turističke organizacije i svi ljudi koji se bave turizmom mogu uvijek da se obrate nadležnom ministarstvu čiji su im zaposleni na raspolaganju.

- Analize već pokazuju da će ova godina biti bolja po broju posjeta turista Republici Srpskoj, nego prethodna i to je razlog da još predanije radimo – poručio je Šulić.

​Info Bijeljina

 

online