Stevandić: Samo jedan u nizu incidenata :: zoricakusmuk.info ::

Stevandić: Samo jedan u nizu incidenata


Najoštrije osuđujem napade na djecu i njihove roditelje, koji se desio u Sarajevu. Jedini razlog ovakvog napada bio je taj što su ti ljudi došli iz Srbije, a na žalost vidimo da se ovde ne radi o izolovanom slučaju napada, već je samo još jedan u nizu icidenata, istakao je Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, komentarišući napad na roditelje djece iz Beograda na Ilidži.

- Ni najmanje me iznenađuje i reakcija zvaničnika iz Sarajeva i Federacije BiH koji na svaki način žele da prikriju činjenicu da je motiv ovog zločina mržnja prema Srbima, jer tako bi se narušio mit koji se pažljivo gradi, da je Sarajevo tolerantan grad - istakao je Stevandić. 

On je naglasio da se slučajno ovako nešto desilo u Banjaluci ili Beogradu, da bi se to vrlo brzo etiketiralo kao neki velikosrpski nacionalizam, a ekspresno bi se oglasile sve političke partije i organizacije, a vjerovatno i mnoge ambasade da osude napad.

- Ali, napad se desio u Sarajevu, pa neki očigledno smatraju da nije bitno da se znaju činjenice.  U dječijoj i sportskoj manifestaciji nema mjesta ni za politiku ni za nasilje, i nadam se da će krivci za ovo nečuveno djelo biti brzo i oštro kažnjeni.

RTRS


 

online