Novitović o najavljenim obilnim padavinama: Upućen je dopis lokalnim zajednicama da preduzmu preventivne mjere :: zoricakusmuk.info ::

Novitović o najavljenim obilnim padavinama: Upućen je dopis lokalnim zajednicama da preduzmu preventivne mjere


Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je upućen dopis svim lokalnim zajednicama da preduzmu neophodne preventivne mjere u vezi sa najavljenim velikim količinama padavina, te da je o svemu upoznat i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Novitović je istakao da je predsjednik Republike Srpske, poučen iskustvom iz 2014. godine, rekao da se moraju obići lokalne zajednice koje su najviše izložene riziku.
 
– Svim gradonačelnicima, načelnicima i odgovornim osobama za Civilnu zaštitu u jedinicama lokalne samouprave upućen je dopis da shodno planu odbrane od poplava preduzmu preventivne mjere – rekao je Novitović.
 
On kaže da se očekuje da će u Hercegovini pasti i preko 250 litara kiše po metru kvadratnom, te da se i na području Sarajevsko-romanijske regije očekuje veća količina padavina.
 
Novitović je rekao da je Republički hidrometeorološki zavod juče obavijestio Republičku upravu civilne zaštite da su moguće veće količine padavina od 16. do 20. januara.

– Informacija je da će u Crnoj Gori, u nekim dijelovima, biti i preko 400 litara po metru kvadratnom – rekao je Novitović.

 
On je rekao da su ljudi iz Civilne zaštite dobili zadatak da danas i sutra provjere svu opremu koja se koristi za zaštitu i spasavanje.
 
– Plan odbrane od poplava je usvojen na Vladi Republike Srpske i tačno definiše koja javna preduzeća imaju koje obaveze i šta su obaveze lokalnih samouprava – podsjetio je Novitović.

Srpska Info

 

online