Dodik: Ozbiljno shvatiti upozorenje o obilnim padavinama :: zoricakusmuk.info ::

Dodik: Ozbiljno shvatiti upozorenje o obilnim padavinama


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je sve u Srpskoj, prvenstveno opštinske, ali i republičke organe koji se bave pitanjima elementarnih nepogoda da ozbiljno shvate upozorenja koja dolaze iz Republičke uprave Civilne zaštite, a odnose se na obim padavina koje se očekuju u Srpskoj između 16. i 20. januara.

"Poučeni iskustvom velikih poplava iz 2014. ova upozorenja treba shvatiti na način da se učini sve kako obim padavina ne bi ugrozio imovinu ili ljude. Apel se naravno odnosi i na stanovništvo koje bi trebalo da sagleda okolnosti, ali i vlastite mogućnosti kako bi količine vode koje se najavljuju spremno dočekali", naglasio je predsjednik Srpske, prenosi Srna.

Dodik je najavio da će ovog vikenda predstavnici Vlade Republike Srpske obići neuralgične tačke u Republici Srpskoj kada je u pitanju plavljenje površina i uvjeriti se da su institucije učinile sve da taj talas u Srpskoj ne ostavi posljedice.

Republička uprava Civilne zaštite danas je najavila da se od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine, uz jak do olujni jugo i upozorila na mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka, pojavu klizišta i značajan porast velikih rijeka.

Nezavisne

 

online