Srđan Rankić, nedavno smijenjeni načelnik Bratunca objavio izvještaj da je iza njega na računima ostalo 3,5 miliona KM, a ne dugovi kako to neki zlonamjerno plasiraju :: zoricakusmuk.info ::

Srđan Rankić, nedavno smijenjeni načelnik Bratunca objavio izvještaj da je iza njega na računima ostalo 3,5 miliona KM, a ne dugovi kako to neki zlonamjerno plasiraju


Često sam kritikovan od strane svojih saradnika da predugo ćutim i da dozvoljavam političkim mešetarima da dezinformišu javnost. Možda su moji saradnici u pravu, ali ja sam se uvijek vodio mišlju da je bitno raditi i da će narod taj rad na kraju prepoznati. Izgleda da to ponekad, zaista, nije dovoljno, oglasio se Srđan Rankić.

Rankićevu izjavu prenosimo u cjelosti:

Pretpostavljajući da će mojim izlaskom iz opštine Bratunac nastupiti još jače dezinformisanje javnosti zatražio sam, dan prije napuštanja funkcije načelnika opštine Bratunac, finansijski izvještaj na računima. Odjeljenje za finansije mi je dostavilo izvod finansijskog stanja u kojem se jasno vidi da je na računima opštine Bratunac ostalo 3.5 miliona maraka! Dugovi o kojima govori v.d. načelnika opštine Bratunac Branislav Trišić, u iznosu od milion i po maraka, su tekuća potraživanja koja se prilivom novca u budžet i servisiraju. To nisu kreditna zaduženja, niti vanbudžetski izdaci kako ih ovaj vrli pravnik pokušava javnosti predstaviti.

Podsjetio bih građane Bratunca da je sedam dana prije održavanja referenduma o opozivu, u opštini Bratunac boravila republička inspekcija koja je utvrdila da nikakvih nezakonitih radnji nije bilo u poslovanju opštine. Taj izvještaj sam javno objavio:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=448463507294019&id=100063911191730&mibextid=Nif5ozDalje, pozivam v.d. načelnika opštine, dipl. pravnika Branislava Trišića, da podnese krivičnu prijavu protiv mene za krivična djela koja sam napravio kao načelnik opštine Bratunac. Toliko su on i njegovi politički mešetari obećali narodu. Pa da vidimo, ko je radio nezakonito, a ko je manipulisao i dovodio narod u zabludu.

Uskoro će, dragi moji Bratunčani, ponovo izbori za načelnika opštine Bratunac na kojim ćete imati priliku ispraviti nepravdu i očiglednu krađu na održanom referendumu za opoziv. Imaćete priliku birati između mene, koji ne želi praviti kompromise sa tajkunima i bahatim odbornicima a na račun običnog naroda, i kandidata koji će biti ništa drugo nego produžena ruka nekoliko imućnih bratunačkih porodica, bahatih odbornika i njihovih političkih mentora.

Valjda vam polako postaje jasna ona narodna: "Vika na vuka, a lisice meso jedu". Dok su galamili po društvenim mrežama i potplaćenim portalima na mene, kadrovi Ujedinjene Srpske su dijelili funkcije i radna mjesta svojim političkim aktivistima. Prošetajte malo po bratunačkim preduzećima, pitajte stare radnike ko su im nove kolege. Pitajte političke mešetare iz Ujedinjene Srpske i DNS-a koliko su zaposlili djece poginulih boraca, kojima su bezdušno manipulisali, a koliko svojih stranačkih vojnika.

Evo, jutros je pao prvi snijeg. Pokazaće se uskoro svačiji trag.

Ćeraćemo se mi još!
 

 

online