Perić: Porast prihoda privrede za 7 odsto i izvoza za 54 odsto sa područja opštine Ugljevik u posljednje dvije godine :: zoricakusmuk.info ::

Perić: Porast prihoda privrede za 7 odsto i izvoza za 54 odsto sa područja opštine Ugljevik u posljednje dvije godine


Odbornici Skupštini opštine Ugljevik na današnjoj sjednici usvojili su Nacrt plana lokalnog budžeta za 2023. godinu u iznosu od 16.320.014 KM koji je uvećan za više od million KM ili 14 odsto od ovogodišnjeg budžeta.
Odbornici su usvojili i Nacrt rebalansa plana budžeta za 2022. godinu u iznosu od 15.019.795 KM.
 
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da je u posljednje dvije godine ukupan rast prihoda privrede u ovoj opštini uvećan  za 7 odsto  dok je izvoz uvećan za 54 odsto.
 
-Zadovoljstvo mi je jer spadamo u red opština koje su imale pozitivne rezultate, obzirom da su posljednje dvije godine bile krizne u cijelom svijetu-rekao je Perić.
 
On je komentarišući budžet za narednu godinu rekao da je razvojni te da je neprestajno prisutan investicioni ciklus u opštini Ugljevik.
 
-Značajan dio novčannih sredstava biće izdvojen za izgradnju infrastrukturnih projekata i objekata. Planirani su podsticaju za privredu i poljoprivredu. Nastavićemo podršku porodicama-najavio je Perić.
 
Perić je istakao da opština Ugljevik ima jednu od najnižih cijena cjelodnevnog boravka djece u vrtiću koja iznosi 95 KM na mjesečnom nivou te niske cijene komunalnih usluga kao i grijanja.
 
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić izrazio je zadovoljstvo jer su danas skoro sve tačke dnevnog reda usvojene jednoglasno.
 
-Skupština opštine Ugljevik radi u punom kapacitetu-zaključio je Lazić.
 
Jednoglasno su usvojeni izvještaji o radu načelnika opštine i Opštinske uprave za 2021. godinu, opštinskih inspektora, te izvještaji o radu Centra za socijalni rad, Centra za kulturu “Filip Višnjić” Dječijeg vrtića “Duško Radović”, Doma zdravlja Ugljevik, Narodne biblioteke, Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas”, Sportsko-rekreativnog centra “Rudar” i Turističke organizacije opštine Ugljevik za proteklu godinu sa programom rada za 2022. godinu.

 

online