Danas služen parastos za radnike RiTE Ugljevik poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu :: zoricakusmuk.info ::

Danas služen parastos za radnike RiTE Ugljevik poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu


Danas je u krugu preduzeća RiTE Ugljevik služen parastos za četrdesetšest radnika Rudnika i termoelektrane koji su, kao borci Vojske Republike Srpske, poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastosu, koji se tradicionalno služi uoči Dana preduzeća i krsne slave Svetog Stefana Dečanskog, prisustvovali su članovi Uprave RiTE Ugljevik, porodice palih boraca, kao i predstavnici opštine Ugljevik, policije i vojske. Nakon parastosa, na spomenik palim borcima u krugu Preduzeća položeni su vijenci.

„RITE Ugljevik vodi kontinuiranu brigu o porodicama poginulih boraca koji su bili radnici našeg preduzeća. Od rata do danas 154 člana porodica poginulih boraca zasnovalo je radni odnos u RiTE Ugljevik. Sve porodice naših poginulih radnika stambeno su zbrinute, a njihova djeca su stipendirana tokom školovanja“, izjavio je Slobodan Marković, izvršni direktor za opšte i pravne poslove u RiTE Ugljevik.

„Dan preduzeća se obilježava 24. novembra, jer je 1995. godine, samo tri dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzeće RiTE Ugljevik ponovo pokrenulo proizvodnju“, dodao je Marković.

 

online