Miličević u subotu ulazi u status v.d predsjednika SDS-a :: zoricakusmuk.info ::

Miličević u subotu ulazi u status v.d predsjednika SDS-a


jednica Glavnog odbora SDS-a biće održana u subotu i na njoj će za vršioca dužnosti predsjednika stranke biti zabran Milan Miličević, aktuelni načelnik opštine Teslić.

"U subotu će biti izabran v.d predsjednika i to će biti Miličević, a biće izabrano i tijelo koje će sprovoditi unutarstrančke izbore te definisani kriterijumi za te izbore. Osim Miličevića još uvijek je rano govoriti o imenima odnosno ljudima koji će voditi glavnu riječ kada se radi o unutarstranačkim izborima, i pored toga što se neka imena već pominju. Sve će se znati nakon sjednice Glavnog odbora", ispričao je izvor Nezavisnih iz vrha SDS-a.
 
Podsjećanja radi, nakon nedavno završenih Opštih izbora i katastrofalnog rezultata SDS-a, Predsjedništvo ove stranke kolektivno je podnijelo ostavku, a ovlaštenja predsjednika Mirka Šarovića, koji je takođe podnio ostavku, prenesena su na Miličevića. Na sjednici Glavnog odbora na kojoj su prihvaćene ostavke, dogovoreno je da stranka ide u unutarstranačke izbore koji će se sprovesti u narednih nekoliko mjeseci.
 
"Najdalje do marta ili aprila trebalo bi sve biti završeno i SDS bi sa novim ljudima trebao da uđe u naredne četiri godine. Cilj je da se stranka konsoliduje i da se ojača organizacija koja je u prethodnih nekoliko godina bila poprilično zapuštena", ispričao je isti izvor.
 
Osim Miličevića, okosnica budućeg SDS-a, odnosno najuže rukovodstvo mogli bi činiti i Đorđe Miličević, aktuelni načelnik opštine Šamac, zatim Rado Savić, načelnik opštine Lopare kao i Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine. Osim njih vrlo vjerovatno u najužem rukovodstvu biće i Vukota Govedarica, aktuelni poslanik SDS-a, kao i Darko Babalj, poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nezavisne

 

online