Predsjedništvo SDS pred kolektivnom ostavkom :: zoricakusmuk.info ::

Predsjedništvo SDS pred kolektivnom ostavkom


Sjednica Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS), na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rezultatima koje je ta stranka ostvarila na nedavno završenim opštim izborima u Republici Srpskoj i BiH, održaće se sutra u Banjaluci.

Prema tvrdnjama pojedinih medija, na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva najveće opozicione strane u Srpskoj moguće je da se dogodi kolektivno podnošenje ostavki članova tog tijela zbog loših izbornih rezultata koje je SDS ostvario na izborima.
 
Član Predsjedništva SDS, Nemanja Vasić, za Srpskainfo potvrđuje da bi se sjednica tog tijela trebalo da održi sutra, ali da još nije poznat dnevni red.

– Nesumnjivo je da je stranka ostvarila loš izborni rezultat, a da li će o tome da se detaljno raspravlja na sjednici Predjsedništva SDS ostaje da se vidi. U medijima su se već pojavile određene spekulacije da bi svi članovi Predsjedništva SDS trebalo da podnesu ostavke. Moguće je da se to i desi, ali još nije poznato o čemu će se sve raspravljati na sutrašnjoj sjednici – kaže Vasić.

 
On, međutim, dodaje i da je nesporno da rukovodstvo SDS mora da podnese odgovornost za loše izborne rezultate, bez obzira što je cijeli izborni proces, prema njegovim riječima, više ličio na lakrdiju nego na ozbiljnu provjeru izborne volje građana.
 
– Na stranu to što su cijele izbore obilježile neregularnosti koje su neprihvatljive u bilo kojoj civilizovanoj državi i demokratskom društvu. SDS je ostvario loš izborni rezultat i za to neko mora da snosi odgovornost – smatra Vasić.
 
 
Član Predsjedništva SDS, Đorđe Miličević, nedavno je takođe izjavio da nije isključeno da svi članovi predsjedništva stranke podnesu ostavku zbog loših izbornih rezultata.
 
– Započeli smo analizu izbornih rezultata koja govori da je SDS ostvario vrlo loš rezultat za Narodnu skupštinu i Parlament BiH, ne dovodeći u pitanje nijednog trenutka ovu situaciju s aspekta neregularnosti i na tome ćemo istrajati. Mimo toga, SDS je ostvario vrlo loš rezultat u svim izbornim jedinicima. Ono što je indikativno je da tamo gdje su bili mladi ljudi, poput Lopara, Šamca, Modriče, Broda, tamo su ostvareni rezultati preko 35 i 40 odsto za Narodnu skupštinu. To govori u pravcu toga da SDS vrlo hitno, u narednim danima, treba da detaljno analizira rezultate i da generalno, kao Predsjedništvo, podnesemo ostavku prema Glavnom odboru stranke i da razmišljamo o novom rukovodstvu SDS – rekao je Miličević.

​Srpska Info

 

online