SLAVENKO RISTIĆ: ZADOVOLJAN SELJAK TEMELJ OPSTANKA I BUDUĆNOSTI SRPSKOG NARODA I RS :: zoricakusmuk.info ::

SLAVENKO RISTIĆ: ZADOVOLJAN SELJAK TEMELJ OPSTANKA I BUDUĆNOSTI SRPSKOG NARODA I RS


U vremenu rastuće globalne ekonomske i energetske krize, recesije, poskupljenja i nestašice hrane, Republika Srpska i Semberija treba da se oslone na svoj najveći resurs – proizvodnju zdrave organske hrane - izjavio je kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.
 
- Stvaranje značajnih viškova i novih vrijednosti u ovoj oblasti, za šta naša Semberija ima i ljude i resurse i kapacitete, otvoriće nam šanse da budemo konkurentni na svim tržištima i u drugim oblastima privrede - naglasio je Ristić.
 
Ristić je istakao da Republika Srpska treba povećati podsticaje u svim granama poljoprivrede.
- Pravilnik resornog ministarstva o podsticajima potrebno je dopuniti i obuhvatiti i podsticaje za mehanizaciju i sisteme za navodnjavanje, kao i male proizvođače, što do sada nije bio slučaj.
 
Potrebno je proširiti postojeći program stimulacija za mlade do 30 godina, koji žele da ostanu na selu i bave se poljoprivredom – rekao je Ristić.
 
On je naglasio da će se u Narodnoj skupštini Republike Srpske boriti za to da država, kao u svim razvijenim zemljama svijeta, stane iza poljoprivrednih proizvođača u punom kapacitetu.
 
- Zadovoljan seljak, koji može dobro da živi od svog rada i kome država garantuje povoljnu cijenu otkupa proizvoda, temelj je za naš opstanak i budućnost srpskog naroda i Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić.

 

online