KONFERENCIJA "INVEST SRPSKA 2022"; SRPSKA NA LISTI POŽELЈNIH DESTINACIJA ZA ULAGANJA :: zoricakusmuk.info ::

KONFERENCIJA "INVEST SRPSKA 2022"; SRPSKA NA LISTI POŽELJNIH DESTINACIJA ZA ULAGANJA


Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske organizuje drugu investicionu konferenciju - "Invest Srpska 2022", koja se u Prijedoru održava od sutra do 7. septembra.

Konferencija se bavi aktuelnim globalnim dešavanjima, njihovim uticajima na domaća društveno-ekonomska kretanja i investicionu atraktivnost Republike Srpske u međunarodnim okvirima.

Od ovog događaja očekuje se da ponudi nove modalitete za investicionu promociju te doprinese daljem pozicionisanju Republike Srpske na listi poželjnih destinacija za ulaganja.

- Više od 50 akreditovanih novinara će pratiti konferenciju, došli smo do impozantnog nivoa, a to znači da smo na dobrom putu. Dolaze nam privrednici iz Rusije, Austrije koji će učestvovati na konferenciji. Osim privrednika, očekujemo i političke delegacije - rekao je Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRB Republike Srpske, gostujući u Jutarnjem programu naše televizije.

Druga inveticiona konferencija IRBRS namijenjena je kreatorima razvojnih politika i nosicima odlučivanja u Republici Srpskoj i BiH, poslovnoj zajednici, domaćoj i međunarodnoj investicionoj javnosti.

Očekivanja su da će zaključci Konferencije značajno proširiti horizonte kada je u pitanju investiciona promocija potencijala i mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku.

- Zaključci Prve investicione konferencije su se našli u strateškim dokumentima Srpske. Očekujemo da će se i novi zaključci zasigurno naći i u razvojnim politikam, a i strateškim dokumentima Vlade Srpske, dok će se njihov praktični značaj ogledati kroz inteziviranje aktivnosti na investicionoj promociji i privlačenju investitora u domaćem poslovnom ambijentu - poručio je Vrhovac.

Zahvaljujući organizaciji Druge investicione konferencije, ovaj događaj prerasta u redovno godišnje okupljanje ključnih aktera drušveno-ekonomskog života u zemlji i regionu, sa intencijom da tako ostane i u narednom periodu.

RTRS
 

 

online