DEMOS: SRPSKA PRIJE SVEGA! :: zoricakusmuk.info ::

DEMOS: SRPSKA PRIJE SVEGA!


Gradski odbor Demokratskog saveza DEMOS u Bijeljini, obilježio je danas zvanični početak  predizborne kampanje.

Nosilac liste Demokratskog saveza DEMOS za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 6 Milan Dakić, zahvalivši se prisutnim novinarima, istakao je da su ovo jedni od odlučujućih izbora za Republiku Srpsku.

-Dugo sam u politici i osjetim da nikada nije bila veća podjeljenost unutar naroda, da nikada nije bila veća podjeljenost između samih kandidata  i predstavnika političkih partija. Mi se moramo boriti da nakon 2. Oktobra imamo dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Srpske, kako bi zaštitili našu Republiku Srpsku, ono što smo do sada postigli  i da vratimo ono što nam je oduzeto. Živjeti i boriti se mora, a želja DEMOS-a je da bude jedan od bitnih faktora u budućnosti Republike Srpske, da Srpska bude još bolja, ljepša , puna mladosti koja se rađa i koja ostaje ovde. Na kraju želim naglasiti, da mi ispred DEMOS-a, dajemo punu podršku kandidatu za predsjednika RS Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiH“,rekao je Dakić.


Nosilac liste Demokratskog saveza DEMOS za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH  iz Izborne jedinice 2 Čedomir Stojanović, naglasio je da će tokom narednih 30 dana, DEMOS građanima predstaviti sve ono što je do sada urađeno ali i ideje koje će graditi prosperitetniju Republiku Srpsku.

​-Nalazimo se na početku izborne kampanje za predstojeće Opšte izbore ali moram reći da je Demos svoju kampanju počeo od samog osnivanja prije četiri godine, što se ogleda kroz neprestani rad i borbu za prosperitet Republike Srpske. Kroz ovih 30 dana, mi želimo da predstavimo sve ono što što smo do sada uradili i naše ciljeve, odnosno šta je to što želimo uraditi u narednom periodu,nakon izbora. DEMOS će voditi kampanju na način da neće urušavati ugled drugih političkih partija, nećemo se baviti time, nego ćemo predstavljati isključivo svoje ideje. DEMOS je dio Koalicije koja je sigurno uradila puno za prosperitet Republike Srpske u prethodnom vremenu i zbog toga ova Koalicija i dobija podršku građana. Demos bez dileme izlazi na ove izbore i nakon njih naši izabrani kandidati će , kako u Banja Luci, tako i u Sarajevu  braniti interese Republike Srpske. Očekujemo 6 poslaničkih mjesta za RS i jedan za BiH, a kada je riječ o o Izbornoj jedinici 6, očekujemo 9500 glasova, kao i po jedno poslaničko mjesto na nivou RS i BiH“, rekao je Stojanović.

 

online